Leserbrief

„Er kommunen hævet over national lov?“

Er kommunen hævet over national lov?

Er kommunen hævet over national lov?

Sönke Büsen
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
Die Orchideen wachsen unter anderem im Gravensteiner Wald. Foto: Karin Riggelsen

Der Sonderburger Sönke Büsen hat Sonderburgs „Vej & Park" auf die Orchideen Knabenkraut aufmerksam gemacht. Diese wilden Pflanzen wurden aber erneut entfernt. Jetzt will er „Danmarks Naturfredning" und das Umweltministerium benachrichtigen.

I 2019 gjorde jeg Vej & Park opmærksom på, at der groede en del gøgeurter i Sønderborg By og jeg skrev i denne forbindelse også et læserbrev med forslaget om at byen burde betegne sig „Sønderborg - Orkideernes By”. Svaret fra Vej & Park kunne fortolkes sådan, som om Vej & Park ikke var bekendt med dette forhold – noget som jeg nu i bakspejlet anser som spil for galleriet. Det endte med at de fredede gøgeurter / vilde orkideer blev fjernet.

I 2020 prøvede jeg igen og det kom da også til et fysisk møde med ledelsen af Vej & Park hvor vi fik en ellers god samtale om emnet. Og jeg var allerede i forvejen bevidst om, at det af logistiske og andre grunde ikke altid var muligt at værne om samtlige fredede vilde orkideer. Men de langt de fleste steder som jeg nævnte hvor der groede vilde orkideer ville der kunne blive taget hensyn til. Alligevel blev samtlige steder som jeg påpegede i løbet af vækstsæsonen klippet. Dvs. her er der tale om ca. 100 gange brud på fredningsloven. Jeg overvejede at kontakte både Danmarks Naturfredning og Miljøministeriet, men jeg ville give det en chance endnu.

I starten virkede at dette gav pote da Vej & Park tog hensyn til en tidlig art, men to-tre dage efter jeg nævnte, at der igen begyndte at gro gøgeurter de steder som jeg allerede sidste år henviste til og som ledelsen delvis tog billeder af, igen blev klippet dvs. her er der igen tale om ca. 100 brud på fredningsloven og det tredje år i træk.

Jeg ved ikke om der er nogen der er ud på at sabotere kommunens deltagelse i ”Det Vilde Danmark”, men som vidne har jeg en samfundspligt at melde lovovertrædelser til myndighederne. Jeg burde allerede have gjort det sidste år. Jeg beklager her min forsømmelse.

Jeg står gerne frem som vidne og lader mig ikke true, men hvor bliver whistleblower ordningen i Sønderborg Kommune af. Kommunen er forpligtet at indføre en ordning?

Sönke Büsen Sønderborg

Mehr lesen

Leserbrief

Hans Stengaard Jessen
„Den nye affaldssorteringsordning i Sønderborg Kommune“

Leserbrief

Niels Ole Bennedsen
„Auch Nordalsen muss attraktiv sein“

Nachrufe

Erika Knudsen
„Hans Munk Hansen und Gudrun Westerberg in memoriam“

Leserbrief

Niels Ole Bennedsen
„Geduld ist eine Tugend“

Leserbrief

Peter Christensen und Barbara Krarup Hansen
„Pesticider“