Leserbrief

„Sig ikke mere, Bo Morthorst!“

Sig ikke mere, Bo Morthorst!

Sig ikke mere, Bo Morthorst!

Bent Iversen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Bent Iversen (SF) rät Bo Morthorst Rasmussen, den Mund zu halten, wenn es um den Kampf von Eltern zum Wohl ihrer behinderten Kinder geht. Der Sozialdemokrat hatte mit seiner Behauptung in einem Artikel von jv.dk zum Thema für allgemeinen Unmut gesorgt. Morthorst hatte darin Eltern unterstellt, sie seien auf ihr finanzielles Wohl bedacht.

Bent Iversen, Kommunalpolitiker für die Volkssozialisten, rät seinem Politikerkollegen Bo Morthorst Rasmussen, künftig den Mund zu halten, wenn es um den Kampf von Eltern zum Wohl ihrer behinderten Kinder geht. Der Sozialdemokrat hatte mit seiner Behauptung in einem Artikel von jv.dk zum Thema für allgemeinen Unmut gesorgt. Morthorst hatte darin Eltern unterstellt, sie seien mehr auf ihr finanzielles Wohl bedacht als auf das ihrer Kinder.

Kære Bo Morthorst,

 

tro mig: forældre til børn med handicap har altid deres børns ve og vel som førsteprioritet. Det gælder de familier, jeg kender og givetvis også alle dem, jeg ikke kender. Det undrer mig såre, at du med såvel din faglige som din politiske viden og baggrund ikke har opdaget det.

Det får så være, at økonomi kan være et middel til at opnå bedre vilkår og tilbud til deres børn. Penge er vel nærmest en forudsætning for at kunne tilgodese handicappede børns behov, hvor du nærmest beskriver penge som en barriere mellem børn og forældre.

Du anklager også forældre til handicappede for at skabe konflikt til forvaltningen. Med dine udtalelser er det tydeligt, at hvis nogen er konfliktoptrappende, så er det dig.

Du havde vel ikke forestillet dig, at du først kan beskylde forældre for kun at tænke på egen pengepung, for derefter at forvente et godt samarbejde mellem disse forældre og forvaltningen, der som bekendt skal gennemføre de beslutninger, som politikerne træffer.

Egentlig ville jeg opfodre dig til at komme med en tydelig undskyldning til de forældre, som du udskammer. Ved nærmere eftertanke tror jeg imidlertid, at alle er bedst tjent med, hvis du hverken siger eller skriver mere, men overlader det til din afløser som formand for Socialudvalget, Marie Skødt, at være talerør for Socialudvalget i disse børnesager.

Noget tyder på, at hun har en anden tilgang til dialog med forældrene. Det vil de handicappede børn og deres forældre være bedst tjent med. Det vil Socialudvalget også være.

Hvad der skulle tjene dit parti bedst, skal jeg så ikke blande mig i.

Bent Iversen Byrådsmedlem (SF),
Fælleslykkevej 34
,
6100 Haderslev

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Nachruf

Meinung
Eric Vesterlund
„Claus Andersen in memoriam“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbeitrag

Meinung
Niklas Nissen
„Aufruf an die Jugend: Europawahl am 9. Juni – jede Stimme zählt!“