Leserbrief

„Vi skal styrke biodiversiteten i Haderslev Kommune“

Vi skal styrke biodiversiteten i Haderslev Kommune

Vi skal styrke biodiversiteten i Haderslev Kommune

Rune Robert Friis
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Rune Robert Friis Foto: Privatfoto

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Rune Robert Friis schlägt eine Bresche für die Förderung der Biodiversität und betont, dass Worten Taten folgen müssen: Denn die Lage sei ernst.

Naturen har brug for handling. Det har den fordi, at vores virkelighed desværre er den, at flere tusind arter er i risiko for at uddø fra dansk jord. Vilde bier, sommerfugle og mange andre insektarter er i kraftig tilbagegang og ifølge beregninger fra Dansk Ornitologisk Forening er der forsvundet op mod 3 millioner fugle over de sidste 40 år. Det er kort sagt alvor, hvis vi ønsker at bevare vores naturrigdomme.

Jeg mener, at vi har et stort ansvar for at bevare og styrke vores natur og jeg mener, at vores ansvar rækker langt ud over vores egne generationer. En uddød art er uerstattelige og jeg mener, at vi skal gøre alt hvad vi kan for at sikre, at vores børn og børnebørn har mulighed for at opleve samme mangfoldighed som os.

Derfor håber jeg meget, at vi med det kommende kommunalvalg får en kommunalbestyrelse, som i højere grad tager ansvar og sætter mere politisk handling bag de grønne hensigtserklæringer. Vores engagement i konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune er en god og symbolsk vigtig start, men altså også kun en start. Det er for mig at se vigtigt at vi får en langsigtet strategi, som vi prioriterer årlige midler til at understøtte, f.x. i form af decideret biodiversitetspulje.

Rune Robert Friis,
Ladegårdvej 52, 6100 Haderslev,
Kandidat til kommunalvalget for Socialdemokratiet

 

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“