Leserbrief

„Ud af corona’s skygge: vi investerer kraftigt fra 2021“

Ud af corona’s skygge: vi investerer kraftigt fra 2021

Ud af corona’s skygge: vi investerer kraftigt fra 2021

Allan Emiliussen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Der Vorsitzende der Venstre-Fraktion, Allan Emiliussen, freut sich über die vielen Investitionsvorhaben in der Domstadtkommune Hadersleben und sieht – trotz Corona-Pandemie – Grund für wachsenden Optimismus.

Alt imens en muteret corona virus raser, og mange borgere og virksomheder er pressede, er der heldigvis også god grund til optimisme set med kommunale investeringsbriller. Ud over vaccinationsprogrammer der kan føre os ud i lyset, hjælpepakker til ramte virksomheder, investerer vi også så det kan mærkes over hele kommunen.

Senest har vi, med mandat fra byrådet, i Økonomiudvalget afværget en tvangsauktion over de konkursramte efterskolebygninger i Gram. Dermed kan Gram Højskole se dagens lys. Vi afsatte her 6,5 mio. kr. Her er der god grund til at takke de mange frivillige for muliggørelsen af dette.

I Vojens er renoveringen af Banegårdspladsen i fulde omdrejninger. Der skabes rum til ophold med et bredere fortov, nogle af p-pladserne skal omdannes til grønt areal og det skal være mere sikkert, at skifte bus ved hjælp af en busperron. Banegårdspladsen er kommunens ansigt udadtil. Det er her, mange rejsende ankommer med bus eller tog, når de besøger vores kommune, og her er førstehåndsindtrykket vigtigt. Vi afsatte her 5 mio. kr.

Og så er det ikke mindst det vedtagne budget fra 2021 og frem, der bør give anledning til optimisme efter corona.

Vækst kræver investeringer i både anlæg og ressourcer. Derfor har vi prioriteret at igangsætte en lang række investeringer så bredt, at det skal gavne hele kommunen. Der er afsat midler til en længe tiltrængt trafik- og byudviklingsplan for Haderslev by samt bymidtestrategi.

 Vi har investeret i det såkaldte Blå Foreningshus til kajak og vandsportsaktiviteter mv. på havnen, i Fjelstrup til et kultur- og fritidscenter samt midler til Starup Idræts- og Kulturcenter samt en forundersøgelse af en eventuel kommende udvidelse af svømmehalskapaciteten i Haderslev og/eller Vojens. Også her tak til de mange frivillige i lokalbyerne.

På den store klinge er det det længe planlagte Jomfrusti-projekt i indre Haderslev by med det formål, både at kunne håndtere de klimamæssige udfordringer såvel som at binde by og havn sammen. Dette blot for at fremhæve de mere tunge investeringer.

Klima kommer fremover til at fylde mere og skal spille en central rolle på tværs af politikområder for at vi bliver bæredygtige som en miljø- og klimavenlig kommune. Midler, dog i mindre skala, er afsat i budgettet, og så er vi udpeget til DK2020, hvor miljøvenlige retningslinjer skal følges.
Så vi er i gang. Når vi en gang er ude af corona’s skygge har meget af ovenstående udfoldet sig. Der er grund til at opretholde den optimistiske fane.

Byrådsmedlem Allan Emiliussen (V),
formand for den borgerlige fællesgruppe,
næstformand i Økonomiudvalget, Haderslev

 

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Henrik Rønnow
„Hilsen til forårssolen“

Leserbrief

Meinung
Henrik Rønnow
„Tillid og troværdighed“

Leserbrief

Meinung
Jørgen Holstener Larsen
„Juristische Untersuchung – ein demokratisches Problem“

Leserbrief

Meinung
Svend Brandt
„Dansen om den varme grød“