Leserbrief

„Styrk værestederne og bostøtten!“

Styrk værestederne og bostøtten!

Styrk værestederne og bostøtten!

Pernille Knudsen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Pernille Knudsen regt an, die sozialen Werkstätten zu fördern. Dies würde ein Gewinn für alle Seiten sein – sowohl für die Betroffenen als auch für das Gemeinwohl.

Styrk værestederne og bostøtten – det mindsker udgifterne på sigt
Som følge af sidste års budgetforhandling blev der gennemført afskedigelser i den socialpsykiatiske bostøtte. Det har betydet, at mange psykisk sårbare fik fjernet deres bostøtte og i stedet blev henvist til de to socialpsykiatriske væresteder.


Under coronaen er mange af de, der blev afsluttet i socialpsykiatrien, blevet dårligere, og der er ikke nogen hjælp at hente for dem. For nogle af dem er deres funktionsniveau blevet forringet væsentligt.

 De skal benytte kommunens socialpsykiatriske væresteder, Kolibrien og Brugerhuset, men de har begrænsede åbningstider, da de netop er væresteder og ikke, som Regnbuen og Borgercafeen, cafeer. Samtidig med den begrænsede åbningstid er der også rift om medarbejderne, ifølge borgerne. Det kan desværre betyde, at nogle af dem, der har mest brug for det, ikke får den fornødne hjælp af medarbejderne.


Det allervæsentligste i denne tid med genåbning af de kommunale tilbud må være at få brugerne ud ad døren igen og hen til værestederne. Og det skal der være ressourcer til blandt de ansatte. Borgerne skal ud af deres isolation og tilbage til fællesskabet.


Der skal sættes ind med mere personale på værestederne, så mange af de borgere, som har fået nedsat deres funktionsniveau under denne krise, atter kan få hjælp til at kunne klare sig selv og får deres tidligere funktionsniveau tilbage.


Styrk socialpsykiatriske væresteder og bostøtte nu, det mindsker udgifterne på voksenområdet på sigt.

Pernille Knudsen,
Enhedslisten Haderslev,
Præstegade 12A, st.1,
6100 Haderslev

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“