Leserbrief

„Socialdemokratiet og SF er imod udlicitering af plejecenter“

Socialdemokratiet og SF er imod udlicitering af plejecenter

Socialdemokratiet og SF er imod udlicitering af plejecenter

Bent Iversen, Lone Ravn & Bent Vedsted Rønne
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Die politische Opposition in der Kommune Hadersleben ist gegen die Privatisierung des Betriebs von Pflegeheimen – und erklärt auch, warum.

Borgmester H.P. Geil og formand for Voksenudvalget Holger Mikkelsen har udsendt en pressemeddelelse, hvor de informerer om, at Voksenudvalget har besluttet, at Forenede Care fremover skal drive Hiort Lorenzen Plejecenter. Det er sandt nok, men samtidig må det siges, at de rutter ikke med sandheden.

De undlader nemlig behændigt at nævne, at det var et flertal på fire (Venstre og DF) i Voksenudvalget, som stemte for den løsning, mens et mindretal på tre (socialdemokratiet og SF) gik ind for at hjemtage opgaven til kommunen.

Begrundelsen for, at vi tre undertegnede gik ind for en kommunal opgaveløsning skal ses i det faktum, at vi i de seks år plejecentret har været udliciteret til firmaet Altiden ikke har kunnet konstatere, at vi har fået en bedre endsige billigere opgaveløsning end i kommunalt regi. Nu skal plejecentret så skifte til en ny privat aktør. Det vil uvilkårligt give en periode med usikkerhed for både beboere og medarbejdere. Selv om virksomhedsoverdragelsesloven er gældende i forbindelse med skiftet, så kan medarbejderes ansættelsesvilkår ændre sig efter 2 år.

Kontrakten med den nye private aktør gælder i fire år. Det betyder, at plejecentret risikerer igen at skulle skifte til ny opgaveløser efter den periode. Faktisk kan kontrakten fra Forenede Cares side opsiges allerede efter to år.

Samlet set mener socialdemokratiet og SF derfor, at en kommunal opgaveløsning vil give den bedste ydelsessikkerhed og tryghed for beboerne og medarbejderne. Et økonomisk incitament er der heller ikke ved en privat opgaveløsning, da Forenede Care får nøjagtig samme økonomi at arbejde med, som de kommunale plejecentre.

Lone Ravn – Næstformand i Voksenudvalget, Socialdemokratiet,
Bent Vedsted Rønne – Medlem af Voksenudvalget, Socialdemokratiet,
Bent Iversen – Medlem af Voksenudvalget, SF

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“