Leserbrief

„Selvfølgelig er Alternativet stadig grøn“

Selvfølgelig er Alternativet stadig grøn

Selvfølgelig er Alternativet stadig grøn

Frank Truelsen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Frank Truelsen von Die Alternativen reagiert auf einen Leserbrief der Einheitsliste in Hadersleben, in dem die Partei behauptet, Die Alternativen seien nicht länger eine Umweltpartei.

At påstå at Alternativet i Haderslev ikke længere er et grønt parti er ligeså tosset, som at påstå at Enhedslisten ikke længere er rød.

 

Selvfølgelig så Alternativet gerne, at der blev afsat væsentligt flere penge til miljøet end de 700.000 kroner, der er afsat i budgetforliget. Men det er et godt sted at starte.

 

Det er vigtigt at vi får kortlagt, hvordan vi bedst kan hjælpe Lillebælt. Og det er noget, der skal koordineres med de andre kystkommuner langs Lillebælt. For problemet er desværre ikke koncentreret omkring Haderslev, men omfatter hele det sydlige bælt.

Sådan en kortlægning er essentiel i forhold til at iværksætte en opretningsplan.

 

Desuden havde Mogens Rerup (han var ved underskrivelsen af forliget teknisk set stadig løsgænger) adskillige andre miljøtiltag med til forhandlingerne, bl.a. ønsket om at Haderslev Kommune udarbejder en klima- og miljøpolitik, hvilket er noget, man har fuldstændig overset. Uden en klima- og miljøpolitik, er det umuligt for alvor at iværksætte seriøse miljøtiltag.

 

Alternativet ønsker at der oprettes en biodiversitetspulje. Vi ønsker at der skal etableres mere vild natur, brugen af sprøjtemidler på kommunale arealer skal ophøre, og åer og vandløb skal vedligeholdes på naturens præmisser. Blot for at nævne nogle af Alternativets ønsker.
Desuden finder vi det vigtigt, at bæredygtighed på alle plan, indtænkes i planlagte anlæg og renoveringer.

 

Svend Brandt påstår, at SF og Socialdemokratiet støttede op om Enhedslisten – ikke desto mindre skrev de to partier også under på forliget. Så hvorfor Alternativet skal udskammes, er mig en gåde, for Svend ved godt, at Alternativet har en omfattende grøn politik.

 

For Alternativet er det helt grundlæggende, at vi arbejder politisk ud fra princippet om de tre bundlinjer – den miljømæssige, den sociale og den økonomiske.

Der skal være en vis balance imellem disse bundlinjer, hvis vores samfund skal fungere ordentligt. Derfor er det også for Alternativet nødvendigt, af og til at indgå kompromiser, fordi vi godt ved at man ikke kan få alt, hvad man peger på.

Alternativet er stadig et grønt parti – og vi glæder os til et godt fremtidigt samarbejde med Enhedslisten om at få skabt en grønnere kommune.

 

Frank Truelsen

Alternativet Haderslev

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“