Leserbrief

„Der samarbejdes bredt i byrådet!“

Der samarbejdes bredt i byrådet!

Der samarbejdes bredt i byrådet!

Allan Emiliussen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Venstres Gruppenvorsitzender Allan Emiliussen reagiert auf Aussagen seines sozialdemokratischen Amtskollegen in den Medien und bezeichnet dessen Auffassung als „Fata Morgana der Blockpolitik”.

Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Henrik Rønnow, gentager på Facebook, hvad han fra tid til anden også siger andre steder: at der føres blokpolitik i byrådet. Han henviser til evalueringen af den forgangne byrådsperiode, og proklamerer i den forbindelse at otte års blokpolitik skal bringes til ophør.

I halen på dette misforståede, og urigtige udsagn, fortsætter han med at skrive, at de mest holdbare løsninger skabes gennem et bredt samarbejde - et samarbejde, han er klar til at stå i spidsen for forstås. Altså ønsker socialdemokratiets borgmesterkandidat, at fortsætte den linje som det borgerlige styre har praktiseret. For virkeligheden er netop at byrådet i denne snart afsluttede byrådsperiode har haft et særdeles bredt samarbejde.

Det borgerlige flertal, som af befolkningen fik mandat til at lede kommunen, konstituerede sig med netop Socialdemokratiet. Ved den lejlighed fik Socialdemokratiets borgmesterkandidat det flotte privilegium at få tildelt et af kommunens helt store budgetmæssige udvalg. Nemlig formandsposten for Udvalget for Børn og Familier, som sammen med Socialudvalget, hvor Socialedemokratiet også har formandsposten, har kæmpe indflydelse.

Det er der vist ikke meget blokpolitik over. Og så et lille kuriosum; budgettet for 2021, vedtaget i oktober 2020, blev stemt igennem med et massivt flertal, idet hele 30 ud af byrådets 31 medlemmer stemte for! Henrik Rønnows fatamorgana om blokpolitik eksisterer derfor ganske enkelt ikke. Tværtimod! Kun SF og Enhedslisten står udenfor konstitueringen, for hvem jeg oplever et godt samarbejde med i de udvalg vi hver især sidder i. Alternativet kom først til senere, men også dem samarbejder vi godt med.

Det brede samarbejde har vi tænkt os at fortsætte med, om vælgerne vil, efter kommunalvalget den 16. november.

Byrådsmedlem Allan Emiliussen (V),
gruppeformand,
Kærsangervej 36,
Haderslev

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“