Leserbrief

„Pengene skal bruge på omsorg, ikke på udlicitering“

Pengene skal bruge på omsorg, ikke på udlicitering

Pengene skal bruge på omsorg, ikke på udlicitering

Rune Robert Friis
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Rune Robert Friis, Kandidat der Sozialdemokraten zur Kommunalwahl, ist der Auffassung, dass die Kommune die Seniorenfürsorge nicht privaten Akteuren überlassen sollte.

Vores ældreomsorg har brug for flere resurser. Samtidig har både de ældre, de pårørende og vores medarbejdere brug for større tryghed. Jeg mener derfor, at vi skal stoppe for udlicitering af pleje og omsorg. Det er for dyrt, og samtidig er det forbundet med en unødig konkurs-risiko.

Det er mange ekstra udgifter forbundet med at lave udbud og udlicitere, fx. til konsulenter og medarbejdere som skal udarbejde udbudsmateriale og føre kontrol. I stedet for at bruge penge på kerneydelsen bruger vi penge på at beskrive og kontrollere kerneydelsen. Jeg ønsker, at flest mulig resurser skal bruges på omsorg for de ældre. Derfor ønsker jeg et stop for udlicitering.

Udlicitering udsætter de ældre for en unødvendig konkursrisiko og dermed unødvendig utryghed.
Så sent som i september måned blev borgere i Ikast-Brande Kommune ramt af pludselig omvæltning og stor usikkerhed, da en privat leverandør måtte erklære sig konkurs. Henover de sidste 15 år er der registreret mere end 50 konkurser i den private ældrepleje. Hver gang med betydelige konsekvenser, ikke mindst for de ældre borgere. Jeg ønsker større tryghed for både ældre, pårørende og medarbejdere i ældreplejen, derfor ønsker jeg et stop for udlicitering.

Rune Robert Friis
Ladegårdvej 52,
6100 Haderslev

Kandidat til kommunalvalget for Socialdemokratiet

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“