Leserbrief

„Pengene skal bruge på omsorg, ikke på udlicitering“

Pengene skal bruge på omsorg, ikke på udlicitering

Pengene skal bruge på omsorg, ikke på udlicitering

Rune Robert Friis
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Rune Robert Friis, Kandidat der Sozialdemokraten zur Kommunalwahl, ist der Auffassung, dass die Kommune die Seniorenfürsorge nicht privaten Akteuren überlassen sollte.

Vores ældreomsorg har brug for flere resurser. Samtidig har både de ældre, de pårørende og vores medarbejdere brug for større tryghed. Jeg mener derfor, at vi skal stoppe for udlicitering af pleje og omsorg. Det er for dyrt, og samtidig er det forbundet med en unødig konkurs-risiko.

Det er mange ekstra udgifter forbundet med at lave udbud og udlicitere, fx. til konsulenter og medarbejdere som skal udarbejde udbudsmateriale og føre kontrol. I stedet for at bruge penge på kerneydelsen bruger vi penge på at beskrive og kontrollere kerneydelsen. Jeg ønsker, at flest mulig resurser skal bruges på omsorg for de ældre. Derfor ønsker jeg et stop for udlicitering.

Udlicitering udsætter de ældre for en unødvendig konkursrisiko og dermed unødvendig utryghed.
Så sent som i september måned blev borgere i Ikast-Brande Kommune ramt af pludselig omvæltning og stor usikkerhed, da en privat leverandør måtte erklære sig konkurs. Henover de sidste 15 år er der registreret mere end 50 konkurser i den private ældrepleje. Hver gang med betydelige konsekvenser, ikke mindst for de ældre borgere. Jeg ønsker større tryghed for både ældre, pårørende og medarbejdere i ældreplejen, derfor ønsker jeg et stop for udlicitering.

Rune Robert Friis
Ladegårdvej 52,
6100 Haderslev

Kandidat til kommunalvalget for Socialdemokratiet

 

 

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“