Leserbrief

„Økonomisk glidebane“

Økonomisk glidebane

Økonomisk glidebane

Henrik Rønnow
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Henrik Rønnow Foto: Ute Levisen

Der Vorsitzende des Ausschusses für Kinder und Familie, Henrik Rønnow (Soz.), wundert sich in einem Leserbrief über bürgerliche Passivität angesichts des Sparzwangs von bis zu 100 Millionen Kronen im Kommunaletat.

I marts måned stod det klart, at den kommunale økonomi er i frit fald. Der var dengang behov for besparelser på 60 mio. kroner årligt.
Allerede i foråret anbefalede jeg borgmesteren, at indkalde partierne bag det nuværende budgetforlig (repræsenterende i alt 27 af byrådets 31 politiker) til akutte – og i mine øjne – helt nødvendige forhandlinger med det mål, at sætte en prop i kommunekassen.
Borgmesteren ønskede ikke at åbne budgetforliget. Besparelserne blev i stedet en del af forhandlingerne om budgettet for 2020.
Resultatet ser vi nu: Underskuddet er vokset og den besparelse, der nu skal findes, ligger et sted mellem 75 og 100 mio. kroner.
Jeg finder det dybt beklageligt, at det borgerlige flertal med borgmesteren i spidsen ikke har vist rettidig omhu. Når udgifterne pludselig eksploderer, kræver det øjeblikkelig handling. Det får store konsekvenser for Haderslev Kommune, at der stadig ikke er truffet helt nødvendige beslutninger, der kan genoprette den kommunale økonomi.
Det nytter ikke noget, at stikke hovedet i busken. Økonomiske problemer skal man turde se i øjnene, og man må handle så hurtigt, at problemerne ikke bliver uoverskueligt.

Henrik Rønnow
Gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe i Haderslev Kommune
Søvejen 9, Vedbøl
6500 Vojens

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“