Leserbrief

„Modstand mod solcelleanlæg“

Modstand mod solcelleanlæg

Modstand mod solcelleanlæg

Holger Eskildsen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Holger Eskildsen schlägt eine Bresche für Solarzellen auf Einfamilienhäusern: Dies sei eine gute Investition – und gut fürs Klima.

Lige hjemkommet fra Lolland, hvor jeg har så et gigantisk solcelleanlæg ved Horslunde, må jeg indrømme: Det pynter ikke i landskabet.

Jeg undrer mig over, at der ikke er flere solcelleanlæg på private huse. Det er en god forretning at investere i solcelleanlæg. Vores eget anlæg på 4,2 kW har de sidste 3 måneder produceret over 1700 kWh. Vi har i alt kun trukket 25 kWh fra nettet på de 3 måneder, fordi vi har kombineret anlægget med litium batterilager.

Vi står i løbet af de kommende år overfor at skulle anskaffe elbiler. Hvis den kommende strøm skal produceres fra store centrale anlæg, kræver det enorme udvidelser af det eksisterende el-net – både til de centrale solcelleparker, men også ud til den enkelte forbruger. Vi kan og skal ikke helt undvære solcelleparker, men hvis den enkelte husstand fremstiller egen strøm, behøver solcelleparkerne ikke at være så gigantiske som foreslået i lokalplanerne – og investeringen i nye el-net kan reduceres betydeligt. Et nyt el-net skal betales af forbrugerne.

Solceller er en god forretning – også for private. Jeg kender ikke andre investeringer, som tilnærmelsesvis giver samme afkast.

Har du et sort tag, ses solcellerne stort set ikke – og der er ingen generende genskin, idet solcellerne er antirefleksbehandlet. Forventet levetid på et solcelleanlæg er 20 – 30 år.

Holger Eskildsen,
Aastrupvej 170,
Haderslev

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Henrik Rønnow
„Hilsen til forårssolen“

Leserbrief

Meinung
Henrik Rønnow
„Tillid og troværdighed“

Leserbrief

Meinung
Jørgen Holstener Larsen
„Juristische Untersuchung – ein demokratisches Problem“

Leserbrief

Meinung
Svend Brandt
„Dansen om den varme grød“