Leserbrief

„Indsatsplanen skal skrives om!“

Indsatsplanen skal skrives om!

Indsatsplanen skal skrives om!

Bent Iversen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Bent Iversen, Stadtratspolitiker für SF, ist der Meinung, dass der sogenannte Einsatzplan umgeschrieben werden muss – und zwar dergestalt, dass er im Wortlaut in Übereinstimmung mit dem Gesetz ist.

Der er fortsat behov for, at den vedtagne Indsatsplan på Beskæftigelsesområdet for Haderslev Kommune bliver taget op til revurdering og skrevet om. Det må være konklusionen efter, at Beskæftigelsesministeren nu for anden gang har reageret på uddybende beskrivelse fra Haderslev Kommune.

Beskæftigelsesministeren konstaterer, at han er tilfreds med, at Haderslev kommune kan redegøre for, hvordan kommunen agerer inden for lovens rammer. Men han konstaterer også, at han er ærgerlig over, at der har hersket tvivl om dette, hvilket skyldes – efter ministerens opfattelse – ”både fremstilling og konkrete formuleringer i de besparelsesinitiativer, som kommunen vedtog.”

Det er vel så tydeligt som en minister kan sige det. Den besluttede Indsatsplan – med de besparelser den indeholder – har skabt tvivl om Haderslev overholder den givne lovgivning. Der har skullet to uddybende skrivelser til ministeren til, for at fjerne den tvivl. Fremstillingen og formuleringerne i planen har skabt denne tvivl.

Det kan kommunens borgere – især dem som er kunder i Jobcentret - selvfølgelig ikke være tjent med. En Indsatsplan forklaret gennem to uddybende beskrivelser. Mere utydeligt og utrygt kan det vel ikke blive for de personligt berørte borgere. Det handler om deres retssikkerhed.

SF har derfor en klar forventning om, at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget på deres næste møde behandler Indsatsplanen på ny og beslutter, at Indsatsplanen skal skrives om, så den fjerner enhver tvivl om, at Haderslev Kommune overholder gældende lovgivning på beskæftigelsesområdet.

Bent Iversen
Byrådsmedlem (SF)
Fælleslykkevej 34
6100 Haderslev

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“