Leserbrief

„Hvorfor skal de mest sårbare betale prisen?“

Hvorfor skal de mest sårbare betale prisen?

Hvorfor skal de mest sårbare betale prisen?

Lone Ravn
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Lone Ravn, sozialdemokratische Stadtratspolitikerin, beklagt die Kürzungen in den sieben beschützten Werkstätten der Kommune im soeben verabschiedeten Kommunalhaushalt.

På byrådsmødet tirsdag blev kommunens budget for 2020-2023 vedtaget af det borgerlige flertal. Socialdemokratiet stemte imod. Der var blandt andet flere besparelser, vi ikke kunne være med til.
For eksempel har det borgerlige flertal iværksat en besparelse på 20%, der går ud over vores allermest sårbare og svage borgere: Nemlig de handicappede, der er i beskyttet beskæftigelse. Den besparelse finder jeg tragisk!
Haderslev Kommune har syv beskyttede værksteder, hvor visiterede borgere med handicap kan komme fem dage om ugen.
Men nu har den borgerlige flertalsgruppe besluttet, at de beskyttede værksteder fremover skal holde lukket om fredagen. Altså at gå fra en femdagsuge til en firedagesuge.
Det vil samtidig betyde, at værestedernes medarbejdere fratages muligheden for fuld beskæftigelse. Og dermed får en lønnedgang.
Og de handicappede brugere? – De vil opleve fredagslukningen som en klar forringelse af deres livskvalitet. Mange af dem syntes weekenden er lang nok endda.
Jeg kan ikke lade være at stille spørgsmålet: Hvorfor er det lige, at det er de mest sårbare og svageste i vores samfund, der skal betale prisen, når der skal spares?
Vi socialdemokrater vil i hvert fald ikke lægge stemmer til en så markant besparelse! Selv er disse borgere ikke i stand til at protestere. Så vi gør det på deres vegne!

Socialdemokratisk byrådsmedlem
Lone Ravn
Svanevej 46
6100 Haderslev

 

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Nachruf

Meinung
Eric Vesterlund
„Claus Andersen in memoriam“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“