Leserbrief

„Hvem bestemmer hjemme hos dig?“

Hvem bestemmer hjemme hos dig?

Hvem bestemmer hjemme hos dig?

Jon Krongaard
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Jon Krongaard, Dänische Volkspartei Foto: Ute Levisen

Jon Krongaard, Stadtratsabgeordneter für die Dänische Volkspartei, ist ein erklärter Gegner der zweisprachigen Ortsschilder und betrachtet diese als einen Angriff auf das dänische Selbstverständnis und Identität.

Flere lokale politikere har allerede kastet håndklædet i ringen, og bøjet sig for Europarådets formaninger ifht. to-sprogede skilte. En enkelt fortaler for to-sprogede skilte har sågar skrevet som argument, at „i  Danmark følger vi de internationale organisationers retningslinjer” – altså menes der, lad os adlyde uden at tænke selv!  
Nu er Europarådet jo ikke et helligt organ, men derimod politikere, oftest svært EU-begejstrede, som er blevet placeret i „det alvidende Europaråd”.

Som de fleste ved, så har Europarådet nu kastet sin harme på Sønderjylland, fordi man i selvsamme geografiske område ikke skilter på tysk.  Ja, faktisk mener Europarådet, at det er beklageligt, at der ikke er opstået en interkulturel tolerance i Sønderjylland og opfordrer i deres nylige rapport politikere til, at træffe foranstaltninger, der skal skabe et mere tolerant miljø.

Helt ærligt! Skal man græde eller grine?
Selvfølgelig skal vi i Haderslev Kommune selv afgøre, hvordan vi skilter, det behøver vi ikke internationale smagsdommere til!

Og i øvrigt vidner de tyske skoler, børnehaver, biblioteker og andre kulturinstitutioner om manglende tolerance over for mindretallet, nej vel?

I de tre andre sønderjyske kommuner har man fra politisk side allerede tilkendegivet, at man ikke ønsker at opsætte to-sprogede skilte – i Dansk Folkeparti kæmper vi for, at vi fortsat kan bevare vores selvforståelse og identitet – for vi er danske – og vi føler os som danske. 


Jon Krongaard
Thurøvej 89, 6100
Viceborgmester (DF)

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Nachruf

Meinung
Eric Vesterlund
„Claus Andersen in memoriam“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“