Leserbrief

„Haderslev Kommune skal være klar til 9.000 elbiler i 2030“

Haderslev Kommune skal være klar til 9.000 elbiler i 2030

Haderslev Kommune skal være klar til 9.000 elbiler i 2030

Rune Robert Friis
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Der Sozialdemokrat Rune Robert Friis wünscht sich eine politische Strategie zur Umsetzung der Energiewende in der Kommune Hadersleben.

I forbindelse med vores grønne omstilling af Danmark står Haderslev Kommune over for en bred vifte af opgaver, som kalder på langsigtede politiske initiativer. En af opgaverne er at styrke vores ladeinfrastruktur, så flest mulige af os får muligheden for at skifte til elbil.

I Socialdemokratiet har vi sammen med SF, Enhedslisten og Radikale Venstre sat et ambitiøst mål om at have 775.000 grønne biler på vejene i 2030. Ifølge en rapport fra DTU vil det svare til ca. 9.000 personelbiler i Haderslev Kommune. Derfor mener jeg, at vi har brug for en bred politisk aftale om, hvordan vi bedst understøtter en sådan omstilling lokalt.

Hvis en aftale skal være langsigtet, så skal den i min optik indeholde mindst to elementer: dels en plan for, hvordan vi rent teknisk opgraderer selve elnettet. Samtidig skal planen indeholde en strategi for, hvordan vi imødekommer et stigende behov for strøm fra vedvarende energikilder, såsom vindmøller og solceller. Dette vil være rettidig grøn omhu. Ikke kun fordi vi vil få flere elbiler, men også fordi mange oliefyr vil blive erstattet af varmepumper.

I skrivende stund er Haderslev Kommune ikke at regne blandt dem, som går forrest i den grønne omstilling. Det behøver vi nødvendigvis heller ikke, men på den lange bane vil det være til alles fordel, om vi løfter vores lokale klimavisioner til at blive til konkrete, målbare og realistiske politiske aftaler.

Vores kommune er fyldt med grønne ambitioner. Det gælder både blandt borgere og politikere. Det næste trin er at udvikle vores grønne vilje til en håndgribelig og langsigtet politik, som et bredt flertal kan samles om. Dette er i hvert fald Socialdemokratiets mål. Også når det gælder om at gøre vores kommune klar til 9.000 elbiler.

Rune Robert Friis,
Ladegårdvej 52, 6100 Haderslev,
Medlem af Socialdemokratiet, Haderslev Kredsen

 

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Henrik Rønnow
„Hilsen til forårssolen“

Leserbrief

Meinung
Henrik Rønnow
„Tillid og troværdighed“

Leserbrief

Meinung
Jørgen Holstener Larsen
„Juristische Untersuchung – ein demokratisches Problem“

Leserbrief

Meinung
Svend Brandt
„Dansen om den varme grød“