Leserbrief

„Folkets Hus tager form“

Folkets Hus tager form

Folkets Hus tager form

Allan Emiliussen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Venstres Gruppenvorsitzender freut sich über das neue Rathaus, das sich zu einem Haus des Volkes für alle Bürger der Domstadtkommune entwickeln soll.

Det nye rådhus på Haderslev Havn tager form, og de første medarbejdere er flyttet ind. I løbet af april forventes alle medarbejderne at være flyttet ind, klar til at servicere borgere og virksomheder.

For kommunen er til for dem og ikke omvendt. Lige så vigtigt som det er at servicere borgere og virksomheder, er også den nye fortælling om Folkets Hus. Tanken er nemlig at vi vil have lys i vinduerne om aftenen, hvor borgere, virksomheder, foreninger og kulturelle aktører kan booke sig ind.

Således kan udearealer, stueetagen ved indgang A, i den store bygning, samt lokaler ved indgang B, søsterbygningen, tages i anvendelse af dem, der kunne have både lyst og ønske om det. Hvordan det praktisk skal foregå, er der lige nu masser af sonderinger omkring. Der oprettes formentligt en egentlig rådhusservice som understøtter foreningsfællesskaber, kulturelle aktiviteter og noget helt tredje.

Vi skal fra politisk og administrativ hold være nysgerrige de kommende måneder, således vi afklares med hvordan vi bedst muligt skaber et dynamisk hus for alle, lige fra den vestlige del af kommunen til den østlige del. Og børnehaver mv. skal fortsat have mulighed for at se bygningen fra oven på de udendørs gangarealer.

Alt det skal vi løse praktisk såvel som i forhold til GDPR-reglerne (læs: datasikkerhed). Indretningen på Rådhuset er udført med stor respekt for den oprindelige fortælling, interiør og rum. Vi bør også overveje rundvisninger for de der har lyst. Vi har allesammen grund til at glæde os til Folkets Hus. Velkommen til – vi er til for jer.

Allan Emiliussen
Byrådsmedlem (V)
Næstformand, Økonomiudvalget
Haderslev Kommune

 

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“