Leserbrief

„Flere penge til de ældre: Vi halter bagefter!“

Flere penge til de ældre: Vi halter bagefter!

Flere penge til de ældre: Vi halter bagefter!

Lone Ravn
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Die sozialdemokratische Politikerin Lone Ravn sieht einen großen Nachholbedarf im Seniorensektor.

Gennem en årrække har antallet af ældre i Haderslev Kommune været stigende. Lige som i resten af landet. Det er i højere og højere grad ældre borgere på 80 år og opefter, der helt naturligt får behov for mere kommunal støtte i form af praktisk hjælp og personlig pleje.

Den udvikling kræver naturligvis flere ressourcer fra det offentlige. Her halter vi i vores kommune forfærdeligt bagefter. Det viser de tørre tal: I Haderslev Kommune bruger vi 148.551 kroner i gennemsnit til pleje af hver ældre medborger. Af Danmarks 98 kommuner er der kun 12, der bruger færre penge, end vi gør i Haderslev.

Selv i Sønderjylland halter vi bagefter. Åbenrå, Tønder og Sønderborg kommuner bruger mere pr. ældre. I København er gennemsnitsbeløbet på 289.419 kroner. Eller cirka 150.000 kroner mere end i Haderslev.
Konklusion: Vi gør det ikke godt nok i Haderslev Kommune. Og vi skal gøre det bedre og afsætte de nødvendige ressourcer til en ordentlig og velkvalificeret pleje af de ældre.

Derfor vil jeg fortsat arbejde for, at vi får flere varme hænder i hjemmeplejen og på plejecentrene. Samtidig med at vi opkvalificerer vores medarbejdere. Begge dele har både vores ældre og medarbejderne fortjent!

Lone E. Ravn,
Svanevej 46,
6100 Haderslev,
Medlem af Haderslev byråd & kandidat for Socialdemokratiet

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“