Leserbrief

„Fantastiske oplevelser i Haderslev Kommunes skønne natur“

Fantastiske oplevelser i Haderslev Kommunes skønne natur

Fantastiske oplevelser i Haderslev Kommunes skønne natur

Børge Koch
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Børge Koch, Radikale Venstre. Der Gesundheitspolitiker hat eine Strategie gegen Vereinsamung vorgeschlagen, die zurzeit auf Mehrheitsbeschluss erarbeitet wird. Foto: Ute Levisen

Der Vorsitzende des kommunalen Gesundheitsausschusses schlägt eine Bresche für tägliche Bewegung an der frischen Luft.

I en tid, hvor hverdagen er vendt på hovedet for rigtig mange af os, og hvor savn og isolation har betydning for vores liv, har vi brug for oplevelser, som er meningsfulde og som giver energi til både krop og hjerne. 


En gåtur, en løbetur eller en cykeltur i den friske luft i Haderslev Kommunes fantastiske natur er godt for både kroppen og for vores mentale sundhed og trivsel. Og selvom vi lige nu lever med mange restriktioner, kan vi heldigvis stadig tage vores nærmeste i hånden og komme ud i naturen.  

Lige netop det gør rigtig mange Haderslev borgere er oplevelsen, når man begiver sig rundt i kommunen på stier og i plantager.

Som formand for udvalget for sundhed og forebyggelse under Haderslev Byråd er det fantastisk at opleve, at borgere benytter naturen som adspredelse for bl.a. de aktuelle skrappe Corona restriktioner.

En gåtur eller anden motion giver mere livslyst. Hver gang man er ude på en gå-, løbe eller cykeltur, sætter man gang i en lille håndfuld endorfiner (hormoner), der har betydning for lyst, glæde og tilfredshed.

Gør gerne denne livsstil til en vane, hvis den ikke allerede er det – også når pandemien slipper sit greb forhåbentlig inden længe.

Hvis ellers forsamlingsforbuddet og øvrige restriktioner kan overholdes, vil det være en god idé at invitere naboen eller en god ven med på den næste tur i naturen. På den måde kan vi hjælpe hinanden med at holde humøret oppe!

   

Børge Koch,
byrådsmedlem for Radikal Venstre
i Haderslev Kommune

 

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Nachruf

Meinung
Eric Vesterlund
„Claus Andersen in memoriam“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“