Leserbrief

„Enhedslisten advarer imod konsekvenser af spareplanen“

Enhedslisten advarer imod konsekvenser af spareplanen

Enhedslisten advarer imod konsekvenser af spareplanen

Svend Brandt & Helene Hellesøe Appel
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Ein Sparkatalog, der zurzeit in der Anhörung ist, umfasst Ideen für Einsparungen im Sozialbereich in Höhe von 30 Millionen Kronen. Die Einheitsliste Hadersleben warnt: Das ist Sparen am falschen Ende.

Enhedslisten ser med frygt i sparekataloget for vores handicappede og udsatte – et sparekatalog for social og handicapområdet.

Der skal tilsyneladende spares 30 millioner, og i det sparekatalog, der er udarbejdet, er det alle ideer, der rammer de borgere, der er afhængige af systemet.
Ophør af Et rart sted at være, tilskud til Borgercafeen og Parasollen. Aktivitetspulje nedlægges på botilbudene – en pulje, der netop blev oprettet i sidste byrådsperiode for at kompensere for en større besparelse på beskæftigelsestilbuddet for gruppen. Bare for at nævne et par ting.

Der lægges op til, at der skal spares på det, der sikrer at nogle af vores mest udsatte borgere får en smule livskvalitet og kontakt.

Og bemærkelsesværdigt er det, at der ikke er spareforslag på en eneste central ting, på stab og administration.  Når der skal spares så meget på brugeraktiviteter, må der også kunne spares på centrale funktioner, der styrer disse.

Uanset, så har de fleste af de foreslåede besparelser karakter af livskvalitetstilbud og forebyggende arbejde.
Vi er overbeviste om, at livskvaliteten falder for alle brugerne, og at besparelsen blot giver øgede udgifter på andre områder, herunder primært sundhedstilbud.

Og tænk, I en kommune der bryster sig af frivilligt arbejde, vil man spare 30 mio på områder, der i stor stil understøttes af de frivillige. Værdien af det frivillige arbejde er garanteret større end de 30 mio. Så gør som i forslaget: Spar 30 mio. på de udsatte, mist yderligere 30 mio. i frivillig arbejdskraft og gør livet surt for borgerne!

Derudover vil vi også gerne stille spørgsmål ved, om der SKAL spares 30 mio. på vores mest udsatte. Og hvorfor er det først kommet til politikerne i foråret og ikke allerede i vinter. Er der pludselig kommet flere borgere?
Enhedslisten mener ikke, der skal spares 30 mio. på området! Der er ingen tvivl om, at udgifterne til området stiger, da behovet stiger. Det blev forhandlet i økonomiaftalen med regeringen. Haderslev kommune og alle kommuner fik i økonomiaftalen tildelt flere midler til bl.a. at dække stigende udgifter. Måske nogle af disse skal tilføres vores svageste. Og måske skulle der også tages lidt af kassen, så vi undgår denne skrækkelige reduktion i livskvalitet for vores mest udsatte.  Langsigtet er det økonomisk dårligt, da der kommer andre følgeudgifter.

Enhedslisten lægger derfor afstand til sparekataloget og ønsker ikke reduktionen gennemført. Arbejd videre med at sikre vores udsatte borgere ordentlige tilbud, og så må vi i budgetforhandlingerne i år og næste år kigge på, hvordan vi sikrer disse borgere.
De har mere behov end flertallet, og så må flertallet betale! Om så skatten skal stige.

Svend Brandt
Havvejen 90
6100 Haderslev


Helene Hellesøe Appel
Kommunalbestyrelsesmedlem for Enhedslisten
Beskæftigelse & Borgerservice
Teknik og Klima

 

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Nachruf

Meinung
Eric Vesterlund
„Claus Andersen in memoriam“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“