Leserbrief

„En ansvarlig socialdemokrat “

En ansvarlig socialdemokrat

En ansvarlig socialdemokrat

Jon Krongaard
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Jon Krongaard, Dänische Volkspartei Foto: Ute Levisen

Jon Krongaard, Vorsitzender des Beschäftigungsausschusses der Kommune Hadersleben, lobt den Bürgermeister von Norddjurs mit Blick auf dessen Haushaltsplanung.

I byrådets budgetseminar i august havde borgmesteren inviteret en socialdemokratisk borgmester fra Norddjurs Kommune, der skulle komme med sine erfaringer om budgetlægning.
En ting jeg især hæftede mig ved, var, at den socialdemokratiske borgmester sagde, „jeg kunne aldrig finde på, at budgettere med penge, som jeg ikke med sikkerhed havde i hånden”.  Det er en ualmindelig sund indstilling, når man laver budget, navnlig et kommunalt budget, hvor borgerne i sidste ende hæfter for det politiske flertals beslutning.

 Desværre smittede indstillingen fra Norddjurs ikke af på kommunens egne socialdemokrater – tværtimod. For Henrik Rønnov og co. valgte at sminke deres utilstrækkelige indtægter med 60 millioner kroner fra en udligningsreform, som ingen kender resultater af – for den er slet ikke vedtaget endnu. Det var lige præcis den form for indtægtsbudgettering, som socialdemokraten fra Norddjurs Kommune advarede imod!
Havde byrådet stemt for socialdemokraternes budget i oktober måned, så var den kommunale gæld i budgetårene blevet øget med 90 millioner. Med andre ord: en meget stor merudgift for skatteborgerne!

Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at det ikke lykkedes at lande et bredt flertal for budgettet i år, endskønt samtlige partier sendte rosende bemærkninger til flertalsgruppens budget.
 Til gengældt er det ikke så underligt, at INGEN partier, ud over socialdemokraterne, stemte for det socialdemokratiske budgetforslag – for den økonomiske byrde, det ville have medført, var der selvsagt ingen partier, som ville byde kommunens borgere!

Jon Krongaard
Thurøvej 89, 6100
Viceborgmester (O)

 

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“