Leserbrief

„Einheitsliste kritisiert Finanzausschuss“

Einheitsliste kritisiert Finanzausschuss

Einheitsliste kritisiert Finanzausschuss

Einheitsliste Hadersleben
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Der Vorstand der Haderslebener Einheitsliste distanziert sich von dem Schreiben, in dem Finanzausschuss und Gewerkschaften dem Bürgerrepräsentanten Mogens Rerup die Schuld an den Problemen im Jobcenter zuweisen.

I lyset af den, i vore øjne, ufærdige og ensidige udtalelse fra økonomiudvalget om Jobcentrets arbejdsmiljø og især om Mogens Rerup vedr. udfordringer på jobcentret, har vi brug for at komme med følgende udtalelse.

Vi ønsker, at det står helt klart og tydeligt at Enhedslisten Haderslev IKKE er enig i økonomiudvalgets udtalelses ordlyd.

  1. Den er faktuelt forkert, det ses bl.a. ved at opfordre til at stoppe, hvis Mogens Rerup vil arbejde uden fuldmagt. Den skal han ikke have!
  2.  

2) Den er meget ensidig ift. at beskrive de udfordringer der er på jobcentret.

Vores opfattelse af situationen vedr. udtalelsen er, at vi har givet udtryk for at vi gerne ville være med til at se på en udtalelse. Når den færdige udtalelse lå klar, skulle vi have den til godkendelse. Vi har ikke godkendt udsendte udtalelse! Vi har aldrig og vil aldrig, være medansvarlige for nuværende udtalelse. Vi føler os trukket ind i denne udtalelse. Der er i vores øjne tale om et klart tillidsbrud der selvsagt er skuffende i et udvalg hvor godt samarbejde er helt nødvendigt for at vi kan give den bedst mulige service til Haderslevs borgere. Der er tale om amatøragtig sagsgang som vi selvsagt ikke vil være en del af.

Udtalelsen virker som et forhastet ufærdigt stykke arbejde, der aldrig burde have set dagens lys. Blev den forhastet sendt ud, uden formuleringerne var til endelig godkendelse i Økonomiudvalget, da der pludselig kom en åben skrivelse fra en tidligere medarbejder, der satte fokus på ledelsen? Ville man fjerne fokus fra den? Eller hvorfor kom den ikke til endelig godkendelse i udvalget, før den blev sendt rundt?

Vi har al mulig respekt for at faglige organisationer har brug for at bakke deres medlemmer op. Det bakker vi op om. Fagforeningernes kamp for ordentlige arbejdsforhold er også vores kamp.

Som ansvarlige politikere føler vi også et ansvar for at se på arbejdsmiljøet på jobcentret i sin helhed. Hvor end vi gerne ville, kan vi på ingen måde være med til at tørre alle jobcentrets udfordringer af på Mogens Rerup alene. Vi har tydeligvis ledelsesmæssige og arbejdsmiljømæssige udfordringer på jobcentret, der i den grad skal løses. Det SKAL man også have fat på. At fjerne Mogens Rerup fra ligningen er ikke løsningen på udfordringen, det er meget naivt at påstå. Løsningerne kræver en stor indsats, både lokalt og nationalt. Det vil Enhedslisten meget gerne være med til at knokle for.

Lad os slutte af med at citere Jydskevestkystens lokalredaktør:

”Det handler ikke om Rerup - det handler om borgerne”

”…at der ikke ville være nogen sager for Mogens Rerup, hvis Haderslev Jobcenter var i stand til at forvalte borgernes ret og pligt efter reglerne?”
 

Claus Larsen(byrådsmedlem), Heidi Kjær, Pernille Knudsen, Mathias Christiansen, Torben Jensen og Svend Brandt;
Bestyrelsen i Enhedslisten Haderslev

 

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“