Leserbrief

„Damparken: Borgerne skal høres først“

Damparken: Borgerne skal høres først

Damparken: Borgerne skal høres først

Bent Vedsted Rønne
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Bent Vedsted Rønne betont, dass es mit Blick auf die Zukunft des Dammparks eine Bürgeranhörung geben muss, bevor irgendetwas beschlossen wird.

Mandag i næste uge skal vi i Udvalget for Plan og Miljø tage stilling til den helhedsplan, der er udarbejdet for Haderslev Dampark.

For mig og Socialdemokratiet er det vigtigt at pointere, at helhedsplanen er et forslag. Og som sådan skal planen fortsat være. Indtil borgerne er hørt.

Intet vedtages, før alle har haft mulighed for at komme til orde. Borgere enkeltvis såvel som organisationer og foreninger – f.eks. By & Land Haderslev, Haderslev Butikker, Visit Haderslev, Haderslev Turistforening og Danmarks Naturfredningsforening Haderslev.

Først efter en borgerhøring skal vi som politikere vedtage en plan for den smukke og idylliske oase, der blev indviet i 1958.

Allerede i dag er dampark og bymidte knyttet fint sammen. Men kravet til en helhedsplan er, at denne symbiose bliver endnu tættere.

Jeg vil gerne slå fast, at vi skal bevare de store værdier, som Damparken rummer - vand, blomster, planter, stier, legeplads og skulpturer lige i kernen af vores by.

Parken skal fortsat være byens åndehul. Og den skal fortsat give plads til Stafet for Livet, Hertug Hans Fest, udgangspunkt for dambåden og andre aktiviteter, der samler folk i parken.

Men jeg hylder samtidig idéen om at tilføre vores dampark andre tilbud. Og der ligger nu et forslag i form af en restauration, der ønsker at tiltrække såvel borgere som gæster og turister. Ikke alene til damparken, men også til vores bymidte.

Men. For der er et men, hvis jeg og mit parti skal gå ind for en restaurant som trækplaster for park og by: En sådan restaurant må ikke tage udsynet fra midtbyen. Desuden skal den anlægges, så den ikke ændrer ved de nuværende passager og stier omkring dammen, og den skal være i overensstemmelses med søbeskyttelseslinjen. De samme betingelser har jeg i øvrigt også i forhold til iskiosken, som jeg gerne ser både bevaret og moderniseret.

En helhedsplan skal desuden sikre, at der fortsat er gode parkeringsforhold i midtbyen.

Borgerne skal høres først, inden der kan blive tale om at sætte en helhedsplan for Damparken i værk.

Bent Vedsted Rønne,
Medlem af Udvalget for Plan og Miljø
for Socialdemokratiet.

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“