Leserbrief

„Bilfri Gravene? – ja tak!“

Bilfri Gravene? – ja tak!

Bilfri Gravene? – ja tak!

Helene Hellesøe Appel & Pernille Knudsen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Helene Hellesøe Appel und Pernille Knudsen fordern ein Ende des gesetzwidrigen Gebarens am Graben. Sie fordern: Der zentrale Platz soll autofrei werden.

55 ulovlige parkeringer på 4 timer. Det var, hvad vi observerede, da vi fredag formiddag satte os på trappen ved Gravene for at se, hvad der rent faktisk foregår, når man ser på pladsen i længere tid. Vi mødtes kl. 9 og kunne konstatere, at der var masser af liv til torvedag, hvilket vi finder positivt.

Desværre afføder gode ting også af og til noget negativt.


Vi sad på Gravene fra kl. 9 til 13. I den tid både snakkede vi med hinanden og forskellige forbipasserende – og vi har derfor med al sandsynlighed ikke fået alt med. Alligevel talte vi 55 ulovlige parkeringer langs Gravenes sider og især på stykket foran Skøtts Kaffebar. Disse parkeringer skabte problemer for trafikken, der kom fra Svinget, fordi biler var parkeret langt henne ved indkørslen til Gravene.

Fx. var en lastbil nødt til både at bakke og vride for at komme forbi en parkeret bil. Det skabte en længere kø rundt om Gravene, men lastbilen kom forbi uden nogle skader på pladsen og bilerne.

 

Kan det virkeligt passe, at en lastbilchauffør skal bakke og vride lastbilen rundt, fordi folk ikke kan finde ud af at læse skiltet, hvor det fremgår, at parkering kun er tilladt i de markerede båse? Det så sådan ud. I hvert fald gjorde 55 lige netop det uden anden konsekvens end at blive bemærket af os.


Desværre er det ikke kun ulovlige parkeringer, der påvirker stemningen på Gravene. Der er både biler i høj fart, folk, der kører mod ensretningen, biler, der drejer ind i passagen mod Kunsthal6100 og derefter kommer bakkende ud igen, og dyttende biler. Dertil kommer utallige biler, der holder længe i tomgang.

 

Alt dette skaber en skillevæg mellem de omliggende butikker, restauranter og øvrige opholdssteder. Fx. sidder vi af og til hos Skøtts Kaffebar, men udsigten til pladsen og det fine springvand spoleres af ulovligt parkerede biler, kødannelser og sivende trafik. Er det virkeligt den atmosfære, vi ønsker på Gravene?


Hvis vi virkelig har et håb om, at Gravene skal være en livlig plads, der bliver brugt til andet end torvedag, så er vi nødt til at sikre, at vi alle kan færdes frit uden konstant opmærksomhed på de biler, der kører rundt om pladsen.

 

Vi skal have et rum, hvor børn og barnlige sjæle kan lege med vandet i springvandet og i renden rundt om pladsen. Der skal være tryghed – og det er der ikke, når bilerne kører rundt i høj fart, parkerer på kryds og tværs og dytter af hinanden og folk på fortovet.
Hvordan får vi så skabt den tryghed? Bilfri Gravene, ja tak!


Helene Hellesøe Appel,
Storegade 85C
;
Pernille Knudsen,
Præstegade 12A

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“