Viborg nærmer sig toppen med flot sejr over Randers

Viborg
Superliga: Viborg FF - Randers FC Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Viborg FF tog søndag tre vigtige point i Superligaens medaljekamp med en flot 3-1-sejr over Randers.

I et vigtigt opgør vandt Viborg søndag på hjemmebane 3-1 over Randers FC i Superligaens runde 27 og lægger dermed afstand til konkurrenterne i medaljekampen.

I første halvleg var Viborg altdominerende overfor et idéløst Randers-hold og skulle have scoret flere mål end det ene, de lavede.

De mål kom i stedet efter pausen, selv om Randers kom bedre med, og kampen endte 3-1.

Med sejren har Viborg 46 point på Superligaens tredjeplads, hvilket er seks flere end forfølgerne fra Randers.

Derudover har klubben nu kun ét point op til FC Nordsjælland på andenpladsen. FCN har dog spillet en kamp færre.

Kampen startede i et højt tempo, men værterne lykkedes hurtigt med at tage initiativet, hvilket gav pote allerede efter et kvarters spil.

Et flot, gennemspillet angreb endte ved kantspilleren Ibrahim Said, der spillede et-to med kantkollegaen Elias Achouri, og nigerianeren sparkede derefter flot bolden ind i det lange målhjørne.

Viborg spillede flot fodbold og lagde et stort tryk på gæsterne med bevægeligt angrebsspil og et aggressivt genpres, og Randers havde særligt svært ved at holde styr på en konstant udfordrende Elias Achouri.

Efter 53 minutter fik værterne scoret til 2-0, da midtbanedynamoen Jakob Bonde stensikkert eksekverede det straffespark, som Ibrahim Said havde fremtvunget trods minimal berøring.

Randers svarede igen bare tre minutter efter, da den unge midtbanespiller Mads Enggaard headede et frisparksindlæg ind via overliggeren.

Efter reduceringen overtog Randers mere af initiativet, og Viborg stod lavt og forsøgte at true på omstillinger.

Efter 70 minutter troede gæsterne, at de havde fået straffespark, men efter et VAR-gennemsyn viste det sig, at berøringen på den indskiftede kantspiller Tosin Kehinde akkurat var udenfor straffesparksfeltet, og dermed slap Viborg med skrækken.

I stedet lukkede Viborg kampen efter 78 minutter, da den indskiftede angriber Alassana Jatta scorede til 3-1 efter et hjørnespark.