Sport - Ritzau

Udtagne spillere vil fortsætte strejke

Udtagne spillere vil fortsætte strejke

Udtagne spillere vil fortsætte strejke

Ritzau
Zuletzt aktualisiert um:
FBL-ESP-WOMEN-WC-2023-ASSAULT-PRESSER Foto: Thomas Coex/Ritzau Scanpix

Flere spillere, der mandag blev udtaget til Spaniens landshold, vil fortsat strejke.

En række af Spaniens fodboldkvinder, der mandag blev udtaget til landsholdets kommende kampe mod Sverige og Schweiz, ønsker fortsat ikke at stille op for landsholdet.

Spillerne gentager mandag aften, at de vil fortsætte strejken ifølge nyhedsbureauet AFP.

Udtagelsen skulle oprindeligt være sket fredag, men det var ikke muligt, da 37 spillere i et brev fra spillerforeningen meddelte, at de ikke stod til rådighed.

Den nye landstræner for Spaniens fodboldkvinder, Montse Tomé, udtog tidligere mandag en trup, hvor 20 af de 23 spillere havde været medunderskrivere på brevet.

Spillerne kræver strukturelle ændringer og forbedringer i forbundet, hvis de igen skal stille op for landsholdet. Disse krav mener spillere fortsat ikke er efterkommet.

Siden VM har den skandaleramte Luis Rubiales trukket sig som landets fodboldpræsident, mens forbundet har taget afsked med landstræner Jorge Vilda, der var udsat for hård kritik og var uønsket af en lang række af spillerne.

Spanske medier skriver, at spillerne kan miste deres licens til at spille i flere år, hvis de nægter at stille op for landsholdet.

I udtalelsen mandag aften siger spillerne, at de vil undersøge, hvilket juridiske handlinger forbundet kan foretage over for dem.

Spillerne mener blandt andet, at truppen ikke er blevet indkaldt tids nok i forhold til Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) regler.

Det er endnu uvist, hvilke konsekvenser det spanske forbund kan se frem til, hvis der ikke kan stilles et hold til kampene mod Sverige og Schweiz, der efter planen skal spilles den 22. og 26. september.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“