TMS Ringsted overrasker Fredericia og afværger kollaps

Ringsted
Herrehåndbold: TMS Ringsted - Aalborg Håndbold Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

TMS Ringsted vandt 28-25 hjemme over Fredericia HK, men var tæt på at formøble stor føring undervejs.

Fredericia HK var det næstbedste hold i Herreligaens grundspil, men holdet har fået en kedelig start på slutspillet.

Fredag aften tabte Fredericia ude til TMS Ringsted, som boltrede sig i lange perioder, men også var ved at få gummiben til sidst.

Efter en pauseføring på seks mål endte Ringsted med at vinde 28-25, men undervejs i anden halvleg var hjemmeholdet tæt på at formøble en nimålsføring.

Særligt Ringsted-keeper Tobias Lantz havde en stærk dag, og ti minutter inde i anden halvleg lå hans redningsprocent stadigvæk over 50.

- Vi skød deres målmand på landsholdet i første halvleg, siger Fredericia-fløjen Martin Bisgaard til TV2 Sport.

Offensivt førte Nicolai Colunga og Tobias Nielsen for Ringsted an med seks og syv mål.

Allerede fra start fik hjemmeholdet momentum, mens gæsterne slet ikke ramte det høje niveau, der gennem sæsonen har sikret et hav af sejre.

Bagud med 3-8 efter 17 minutters spil tog Gudmundur Gudmundsson en timeout, men den tidligere danske landstræner havde ikke held med sine dessiner. Ved pausen havde Fredericia blot scoret syv gange.

Et billede på forskellen var de sidste sekunder af første halvleg, hvor Nicolai Colunga brød et udkast fra keeper Thorsten Fries og omgående kvitterede med en spektakulær scoring.

Efter 41 minutters spil førte Ringsted med 20-11 og var på sikker sejrskurs, inden et kollaps pludselig var undervejs. Ti minutter senere var afstanden reduceret til to mål, og i slutfasen fik tilskuerne i den intime hal i Ringsted maksimal spænding.

Med to minutter tilbage var forspringet nede på et enkelt mål, men så tog Christoffer Dreyer affære med tre hurtige scoringer og sikrede endegyldigt to point til hjemmeholdet.

Ringsteds sejr åbner gruppen helt, før Skjern og GOG lørdag skal i aktion for første gang. Både Ringsted og Fredericia har nu to point, mens GOG har et enkelt med over i gruppen, og Skjern har nul point med.

I nedrykningsspillet tog Sønderjyske et enormt skridt mod redning. På hjemmebane vandt sønderjyderne 31-28 over TTH Holstebro, som aktuelt ligger sidst i nedrykningsspillet og dermed har kurs mod 1. division.