Team Esbjerg moser Metz i Champions League

Esbjerg
Champions League kvindehåndbold Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Målvogter Rikke Poulsen var fænomenalt spillende, da Team Esbjerg baskede Metz i Champions League.

Takket være blandt andet storspil og 18 redninger af målvogter Rikke Poulsen sikrede Team Esbjerg sig søndag en 35-28-sejr i Champions League.

Sejren blev grundlagt i en stort set perfekt første halvleg af vestjyderne.

Metz, der havde Louise Burgaard og Kristina Jørgensen på sit hold, havde en kort opblomstring i anden halvleg, men var reelt aldrig tæt på point.

Med sejren har Team Esbjerg nu seks point efter fem runder af gruppespillet.

Den norske stjernespiller Nora Mørk var stadig ikke klar til minutter på banen efter en muskelskade, men det gjorde mindre for Team Esbjerg, for hendes holdkammerater var i hopla.

Hjemmeholdet kom flyvende fra land i en tempofyldt første halvleg.

Målvogter Rikke Poulsen storspillede med en redningsprocent tæt på 50, og i den anden ende var skarpheden stor hos en bred palet af spillere i de første 30 minutter.

Trods to misbrugte straffekast førte et stærkt spillende Esbjerg-mandskab 18-12 ved pausen og virkede i fuld kontrol med begivenhederne.

Metz forsøgte sig med et comeback i starten af anden halvleg og fik reduceret til 18-21, inden Esbjerg igen fandt melodien og knækkede udeholdet.

Henny Reistad og Kristine Breistøl blev med henholdsvis ni og otte træffere de mest scorende for Esbjerg, mens Kristina Jørgensen lavede syv mål for Metz.

Esbjergs næste opgave i Champions League bliver besøget hos Kastamonu Belediyesi GSK næste søndag. Det tyrkiske mandskab trænes af danske Claus Mogensen og har den danske fløjspiller Simone Böhme i sin trup.