Suveræn første periode sikrer Herning sejr i Metal Ligaen

Herning
Metal Ligaen: Rungsted Seier Capital - Herning Blue Fox Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Ishockeyholdene Herning, Sønderjyske og Esbjerg tog alle sikre sejre tirsdag aften i Metal Ligaen.

3-0 stod den efter første periode til Herning Blue Fox, og så var den kamp ellers afgjort, da Rungsted Seier Capital tirsdag aften var på besøg på den midtjyske is.

Efter den fremragende start på kampen cruisede Herning en sikker 5-2-sejr hjem over de nordsjællandske gæster.

Sejren er den anden på stribe i Metal Ligaen for Herning, der inden da var inde i en skidt periode, der bød på tre liganederlag i træk.

Den dårlige periode har betydet, at Aalborg Pirates har trukket en smule fra i toppen, hvor Herning på andenpladsen med aftenens sejr er otte point efter det nordjyske tophold, men har en kamp i hånden.

Rungsted ligger på en solid sjetteplads, hvor der er et godt stykke både op og ned til de omkringliggende hold.

Herning kom blæsende ud til kampen tirsdag aften, og efter mindre end to minutter havde forward Victor Cubars allerede sendt hjemmeholdet i front.

Derfra red Herning videre på bølgen og gjorde det til både 2-0 og 3-0, inden første periode var færdigspillet.

Det var ikke meget, som Rungsted havde at komme med i første periode, hvor føringen på tre mål var ganske fortjent, hvis man kiggede på spilovertaget.

Sølle fire skud på mål havde gæsterne fra Nordsjælland registreret, og der var klasseforskel på isen i første periode.

Det lugtede ikke for alvor på noget tidspunkt i den resterende del af opgøret af et comeback fra gæsterne, der efter Herning havde gjort det til 4-0 i anden periode fik sat en prop i og kom på tavlen.

Tidligt i tredje periode reducerede Rungsted også til 2-4, men tættere kom gæsterne aldrig på hjemmeholdet, der i de døende minutter scorede i et tomt Rungsted-mål til 5-2.

Det var en aften, hvor topholdene sejrede.

Ligaens nummer tre, Sønderjyske, vandt på udebane 5-3 over Herlev Eagles, mens Esbjerg Energy, der indtager fjerdepladsen, ude slog Frederikshavn White Hawks med 6-3.