Spydspids header Vejle tæt på overlevelse

Vejle
Superliga: Vejle Boldklub - Lyngby Boldklub Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

German Onugkha scorede for sjette kamp i træk, da Vejle på hjemmebane tog en vigtig sejr på 1-0 over Lyngby.

Den russiske angriber German Onugkha er for alvor i gang med at sikre Vejle endnu en sæson i Superligaen.

Onsdag aften scorede frontangriberen kampens enlige mål, da østjyderne hjemme i Nørreskoven besejrede Lyngby med 1-0 i en vital bundkamp.

Det var sjette kamp i træk, at Onugkha fik målnettet til at blafre.

Med sejren lugter det efterhånden af, at der også skal spilles superligafodbold i Nørreskoven i næste sæson.

Vejle har med to spillerunder tilbage syv point ned til OB under nedrykningsstregen.

Fynboerne mangler dog tre kampe og spiller torsdag mod Hvidovre, der allerede er rykket ned. Lyngby ligger imellem de to hold og har seks point mere end OB.

Første halvleg var ikke en stor fodboldmæssig oplevelse i Vejle.

Halvlegen var præget af mange dueller mellem de to holds spillere, der ofte havde mere travlt med at tryne hinanden end at spille fodbold.

Det betød, at det ikke blev til mange målchancer i lidt af en langgaber.

Efter pausen skiftede kampen karakter, og inden for de første ti minutter af anden halvleg spillede begge mandskaber sig frem til fine muligheder.

Først var Vejles Tyrese Francois tæt på at straffe et Lyngby-boldtab, men gæsternes keeper Jannick Storch afviste tilnærmelsen.

Få minutter senere var det Nathan Trott i Vejle-målet, der diskede op med en fornem redning på Lucas Lissens' afslutning fra nært hold.

Det højere tempo fortsatte, og Vejle fik et overtag i kampen. Samtidig formåede hjemmeholdet at tilspille sig flere chancer.

Halvvejs i anden halvleg kom det forløsende føringsmål, da brandvarme German Onugkha steg til vejrs efter et hjørnespark og headede Vejle på 1-0.

Scoringen tvang Lyngby i offensiven, og gæsterne indledte et tryk på hjemmeholdet, der trak sig længere tilbage på banen.

De helt store Lyngby-chancer blev det ikke til imod Vejle, der ført an af en velspillende Nathan Trott i målet stod imod og afviste gæsternes pres i slutfasen.