Sport - Ritzau

Splittelse præger ledelsen i Aarhus United efter suspendering

Splittelse præger ledelsen i Aarhus United efter suspendering

Splittelse præger ledelsen i Aarhus United efter suspendering

Ritzau
Aarhus
Zuletzt aktualisiert um:
Kvindehåndbold: Aarhus United - Viborg HK Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Bestyrelsen i Aarhus United er splittet, hvad angår træner Heine Eriksen, der lige nu er suspenderet.

Uenigheden blomstrer i Aarhus Uniteds ledelse.

Fredag har bestyrelsesformand Jan Snogdal på klubbens hjemmeside offentliggjort en tekst, hvor han forklarer sin oplevelse af forløbet omkring suspenderingen af cheftræner Heine Eriksen.

Og det er tydeligt, at bestyrelsen er splittet. Med Jan Snogdal på den ene side og næstformand, administrerende direktør og sportschef Mads Winther på den anden side.

Allermest aktuelt er det, at Mads Vinther ifølge Jan Snogdal står på Heine Eriksens side i den prekære sag.

Træneren er suspenderet, fordi en gruppe spillere 13. maj indgav 22 klagepunkter. Spillerne er utilfredse med Heine Eriksens ledelsesstil, som er "karakteriseret som frygtbaseret og en kilde til mistrivsel".

- Hermed ændrede sagen i drastisk grad karakter, men bestyrelsen endte desværre i handlingslammelse, da Mads Winther i sin position som sportschef og næstformand for bestyrelsen ikke anerkendte validiteten af budskabet fra den store majoritet af spillerne, skriver Jan Snogdal.

- Endvidere henviste Mads Winther til, at Heine Eriksen blot gør det samme, som han har gjort i mere end 20 år i regi af DHF, lyder det fra formanden.

Formandens pressemeddelelse er bakket op af bestyrelsesmedlem Mette Holzmann. Men ikke af de to øvrige bestyrelsesmedlemmer, Marianne Hartvigsen og altså Mads Vinther.

Ifølge Jan Snogdal strækker konflikten om Heine Eriksens ledelsesstil sig helt tilbage til sidste sæson. Allerede her bed formanden ifølge eget udsagn mærke i "dårlig ledelsesstil" fra Heine Eriksen.

Derfor var han heller ikke enig i beslutningen om i efteråret sidste år at forlænge samarbejdet med Heine Eriksen, som dog fik en ny kontrakt.

- Mads Winther, der er næstformand for bestyrelsen, administrerende direktør og sportschef, insisterede på, at Heine Eriksen skulle fortsætte, hvorimod jeg med baggrund i den forudgående sæson og gentagne drøftelser i bestyrelsen om Heine Eriksens ledelsesstil ønskede en ændring.

- Kravet fra Mads Winther blev imidlertid ultimativt, og jeg endte med at acceptere forlængelsen, skriver Jan Snogdal fredag.

Ifølge Århus Stiftstidende har Heine Eriksen været suspenderet siden forrige mandag, og hverken han eller Mads Winther har været interesseret i at udtale sig om forløbet.

Lige nu kører en proces, hvor "dele af bestyrelsen" gerne vil have afklaret, om Heine Eriksen "kan erkende et problem, og hvilke forandringer han mener at kunne tilbyde", skriver Jan Snogdal.

Derefter vil bestyrelsen tage stilling til trænerens fremtid i klubben.

Suspenderingen af Heine Eriksen er ifølge Jan Snogdal bakket op af tre af fire bestyrelsesmedlemmer.

Heine Eriksen har været træner i Aarhus United siden 2017, hvor klubben blev oprettet.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“