Sønderjyske laver comeback mod Esbjerg i ishockey-premiere

Dansk elite-ishockey i Rødovre Centrum Arena Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Esbjerg kom hurtigt foran i Vojens, men hjemmeholdet tog sejren på William Boysens sejrsmål i tredje periode.

Landets bedste ishockeyhold var fredag atter på isen i Metal Ligaen efter mere end fire måneders pause.

Sønderjyske indledte sæsonen med en hjemmesejr på 2-1 efter et comeback mod Esbjerg Energy.

Værterne kom bagud efter fem minutter, da Søren Nielsen bragte esbjergenserne med 1-0, men amerikaneren Charlie Combs fik udlignet til 1-1 for Sønderjyske med et minut tilbage af første periode.

Efter en målløs anden periode blev stemningen i Vojens endnu bedre, da William Boysen små seks minutter inde i tredje periode fik pucken i nettet.

Scoringen blev kampens sidste, og dermed endte 25-årige Boysen som matchvinder.

I Nordjylland kom Frederikshavn White Hawks også godt fra start i den nye sæson med en 2-1-sejr over Herlev Eagles.

Daniel Olsson-Trkulja og Sebastian Brinkman sendte frederikshavnerne i front med 2-0 i første periode. Jesper Alasaari reducerede midtvejs i anden periode for de sjællandske gæster.

I fredagens tredje og sidste kamp vandt Herning Blue Fox med 3-2 i overtid over Odense Bulldogs, der i sidste sæson vandt bronze.

Efter 2-2 i ordinær tid tog gæsterne fra Herning sejren med en tidlig scoring i overtiden.