Simon Kjær gør comeback i Milan-sejr over Monza

Italy Soccer Serie A Foto: Luca Bruno/Ritzau Scanpix

Det blev til en time på banen for Simon Kjær i Milans 4-1-sejr over Monza, hvor Gytkjær var tæt på reducering.

Landsholdsanføreren Simon Kjær gjorde lørdag comeback for AC Milan nøjagtig en måned før Danmarks VM-åbning.

Den 33-årige midterforsvarer var tilbage efter tre ugers skadesfravær, da Milan på eget græs slog oprykkeren Monza med 4-1 i Serie A.

Kjær var med i den første time og blev udskiftet et kvarter inde i anden halvleg ved stillingen 2-0 til værterne.

Danskeren blev formentlig skånet, da holdet fra Milano allerede tirsdag møder kroatiske Dinamo Zagreb på udebane i Champions League.

Generelt er Milan inde i et tæt kampprogram frem mod VM i Qatar, som for Danmarks vedkommende begynder 22. november mod Tunesien. Senere venter gruppekampe mod Frankrig og Australien for det danske landshold.

Spanieren Brahim Díaz scorede to gange før pausen for Milan, og umiddelbart efter at Simon Kjær havde forladt banen, øgede Divock Origi til 3-0.

Monza sendte herefter angriberen Christian Gytkjær på banen. Den 32-årige danske indskifter gjorde det godt, og han var tæt på at komme på måltavlen, efter at Filippo Ranocchia havde reduceret til 1-3 på frispark.

Gytkjær var lige ved at få bugseret bolden over målstregen, men angriberen blev kraftigt generet af en Milan-forsvarer, der hang på ham - dog uden at gøre noget strafbart.

Monzas chance for et comeback forduftede endegyldigt, da Rafael Leao med fem minutter igen gjorde det til 4-1.

AC Milan rykker med sejren op på 26 point for 11 kampe. Dermed har Milan samme pointtal som førerholdet Napoli, der dog har spillet en kamp færre. Oprykkerne fra Monza har 10 point på 14.-pladsen.

Monza, der er placeret i kort afstand fra Milano, er ejet af den tidligere AC Milan-ejer og italienske premierminister, Silvio Berlusconi.