Silkeborg-Voel og Odense snupper de sidste Final 4-pladser

Ikast
Kvindehåndbold i HTH ligaen Team Esbjerg - Silkeborg-Voel KFUM Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Norske Eira Aune scorede 12 mål, da Silkeborg-Voel vandt pokalkvartfinale. Senere vandt Odense over Ikast.

Silkeborg-Voels håndboldkvinder er for første gang klar til pokalturneringens Final 4. Det blev en kendsgerning efter en tæt kvartfinale mod Aarhus United.

På hjemmebane i Santander Cup vandt Silkeborg-Voel med 27-26 efter 11-12 ved pausen.

Det var ikke mindst Eira Aunes fortjeneste. Den norske venstreback scorede hele 12 mål i kampen - syv af dem på straffekast. Desuden lagde hun op til to mål.

Også hos Aarhus United var venstrebacken godt skydende, da Mathilde Neesgaard scorede ni mål - fire på straffekast - men det rakte altså ikke til sejr.

Aarhus United var ellers foran i det meste af kampen, og hjemmeholdets første føring kom ved 17-16 efter 39 minutter.

Med to minutter tilbage var stillingen 25-25, men derfra var Silkeborg køligst og kom på 27-25 inden den kosmetiske reducering med få sekunder tilbage.

Senere fredag snuppede Odense den sidste plads i Final 4 ved at vinde 21-17 på udebane mod Ikast.

Fynboerne havde godt styr på det, og Ikast førte ikke en eneste gang i opgøret.

Ikast var dog inde i opgøret indtil stillingen 16-18, men derfra lukkede Odense den målfattige kamp med tre mål i træk.

Odenses norske stregspiller, Maren Aardahl, blev kampens topscorer med syv scoringer.

Torsdag blev de to første semifinalister fundet i skikkelse af Team Esbjerg og Nykøbing Falster Håndbold, der slog henholdsvis København Håndbold og Viborg HK.

Lodtrækningen fredag aften formede sig sådan, at NFH møder Team Esbjerg i den ene semifinale, mens Odense og Silkeborg-Voel ramler sammen i den anden.

Efter planen skal Final 4 afvikles 1. og 2. april.