Oliver Bjorkstrand scorer mod Frederik Andersen i NHL

NHL: Seattle Kraken at Carolina Hurricanes Foto: James Guillory/Ritzau Scanpix

Oliver Bjorkstrand spillede en solid første periode med mål og assist i en NHL-kamp mod Frederik Andersen.

Flere danskere viste sig flot frem natten til fredag i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL. Det blev således til tre danske scoringer i tre forskellige kampe.

Et af målene kom i et danskeropgør, da Seattle Kraken med Oliver Bjorkstrand mødte Carolina Hurricanes med Frederik Andersen.

Det endte med en sejr til Frederik Andersen og Carolina Hurricanes på 3-2 efter forlænget spilletid i en generelt tæt kamp mellem de to mandskaber.

Oliver Bjorkstrand indtog en hovedrolle i første periode, da han leverede en fornem solopræstation ved at tage et par gode træk med pucken og hamre den forbi Frederik Andersen i Carolina-buret.

1-0-målet kom midtvejs i første periode, og Oliver Bjorkstrand var ikke færdig.

Fem minutter før periodens udløb fandt han holdkammeraten Devin Shore med en høj pasning gennem kæderne. Devin Shore fik tæmmet pucken og scoret til 2-0.

Martin Necas nåede at få reduceret til 1-2 for Carolina Hurricanes i første periode, og dermed var spændingen intakt.

I tredje periode udlignede finnen Jesperi Kotkaniemi til 2-2, og der blev ikke scoret mere i de resterende minutter af den ordinære spilletid. Det skulle dermed afgøres i forlænget spilletid.

Med godt ti sekunder tilbage af den forlængede spilletid scorede Martin Necas sit andet mål for hjemmeholdet, som dermed tog sejren.

Frederik Andersen havde stor andel i resultatet, da han længe holdt Carolina inde i kampen. Den danske keeper blev noteret for 26 redninger.

I den anden ende stod Seattle Kraken-keeper Joey Daccord ligeledes en god kamp med 42 redninger på de samlet set 45 forsøg.

I en af de øvrige kampe scorede Lars Eller et enkelt mål for Pittsburgh Penguins, som vandt 4-0 hjemme over Colorado Avalanche.

Lars Eller scorede til 3-0 i anden periode ved at stå på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt lige foran målet.

Endelig scorede Nikolaj Ehlers for Winnipeg Jets, som vandt 4-1 ude over Detroit Red Wings. Ehlers scorede målet til 1-0 for Winnipeg Jets.