NFH sænker Viborg og spiller sig i pokalfinale

Esbjerg
Kvindehåndbold pokalsemifinale: Nykøbing Falster Håndbold - Viborg HK Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

NFH smed flere klare føringer undervejs, men vandt alligevel pokalsemifinalen efter en god slutspurt.

Nykøbing Falster er klar til kvindernes pokalfinale i håndbold og har dermed chancen for at vinde klubbens anden pokaltitel i historien.

Ved Final 4-stævnet i Esbjerg vandt falstringerne semifinalen med 27-24 over Viborg HK efter 12-11 ved pausen.

Et kvarter før tid så NFH ellers ud til at have sat en glimrende udgangsposition over styr, men sikrede sig sejren på en god slutspurt.

Holdet var også foran i store dele af kampen, godt hjulpet på vej af Viborg, der var meget længe om at komme ud af starthullerne. Der gik næsten ni minutter, før det lykkedes Louise Søndergaard at omsætte et straffekast til midtjydernes første scoring i kampen.

På det tidspunkt havde NFH scoret fire gange i den anden ende og havde opbygget et komfortabelt forspring, der holdt det meste af første halvleg.

Langsomt fik Viborg dog bedre fat og fik sat en stopper for den stribe af tekniske fejl, der skæmmede kampens første fjerdedel.

Da Louise Søndergaard på endnu et straffekast reducerede til 11-12 med første halvlegs sidste kast, var det helt åbent ved pausen.

NFH-spillerne var dog i kontrol igen fra starten af anden halvleg og forpassede flere chancer for at ryste Viborg af undervejs.

16 minutter før tid havde Alberte Kielstrup muligheden for at øge til 20-16, men måtte se sit skud klaret af Claudia Rompen. Fire minutter senere var NFH's 19-16-føring forvandlet til 21-19 til Viborg.

NFH-træner Jakob Larsen forsøgte i en timeout at bremse udviklingen og fik hjælp af Viborg-spillerne, der stivnede, netop som de så ud til at have tilkæmpet sig overtaget.

Da den stærke forsvarer Sara Hald fik sin tredje udvisning og dermed rødt kort ved stillingen 22-22, var det, som om Viborg tabte tråden.

NFH genvandt initiativet og holdt Viborg på afstand. Veteranen Kristina Kristiansen afsluttede målscoringen med sin eneste fuldtræffer i kampen 20 sekunder før tid.

Team Esbjerg og Odense Håndbold mødes i den anden semifinale.