Nedrykkerne fra Horsens indleder sæsonen med nederlag

Kolding
Superliga: AC Horsens - OB Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

AC Horsens, der lige er rykket ud af Superligaen, åbnede sæsonen i 1. division med et nederlag til Kolding IF.

Det var ikke til at se, at Kolding IF lige er rykket op i den næstbedste danske fodboldrække, mens AC Horsens er nedrykker fra Superligaen med ambitionen om at rykke op igen med det samme.

AC Horsens smed en føring på 1-0 og endte med at tabe 1-2 på udebane til Kolding i premiererunden.

Efter 33 minutter kom Horsens dog planmæssigt foran på et mål af Aron Sigurdarson.

Den islandske angriber sparkede bolden ind direkte på frispark, men Kolding-keeper Christoffer Petersen så ikke for heldig ud i situationen inde på stregen.

Horsens, der har skiftet cheftræner i sommerpausen og erstattet Jens Berthel Askou med svenskeren Joakim Persson, mistede føringen i anden halvleg.

Kolding-angriberen Thomas Mikkelsen viste stor skarphed og målnæse i to situationer, der vendte kampen på hovedet.

Ti minutter efter pausen headede Mikkelsen på fremragende vis 1-1-udligningen i nettet.

Kolding overtog mere af initiativet i kampen, og hjemmeholdets Jakob Kiilerich havde et nærgående hovedstød på overliggeren.

Målet til 2-1 stod Thomas Mikkelsen for, da han igen var søgt ind i feltet og kom først på et indlæg fra højre side.

I søndagens øvrige kampe i rækken vandt Hobro 2-0 ude over FC Fredericia, mens Helsingør hjemme besejrede Næstved med cifrene 2-1.