Leipzig taber til City efter Yussuf Poulsen-assist

Leipzig
FBL-EUR-C1-LEIPZIG-MAN CITY Foto: Odd Andersen/Ritzau Scanpix

Yussuf Poulsen stod for oplægget til RB Leipzigs udligning, men Manchester City scorede to gange i slutfasen.

RB Leipzig var tæt på at hente point mod den forsvarende Champions League-mester, Manchester City, men på hjemmebane endte det med tysk nederlag på 1-3.

Leipzig lå til at spille uafgjort indtil seks minutter før tid, da City-indskifteren Julian Alvarez flot krøllede bolden ind i målhjørnet til 2-1, og Jeremy Doku cementerede sejren for City i tillægstiden.

Yussuf Poulsen havde fået plads i tyskernes startopstilling, og han kom da også til at spille en rolle i kampen. Et par minutter efter pausen stod han for oplægget til Leipzigs udligning.

Leipzig brød et City-angreb foran eget felt, og fra egen halvdel sendte Poulsen holdkammeraten Lois Openda afsted i dybden, og den belgiske angriber scorede via den ene opstander, selv om han blev presset hårdt.

Da havde City været i front siden midtvejs i første halvleg, da Phil Foden halvflugtede englænderne i front.

Vanen tro havde City bolden meget, men Leipzig holdt sin modstander fra at kreere chancer på samlebånd.

Norske Erling Haaland kom til enkelte gode chancer, men har endnu sit første mål til gode i denne sæsons Champions League.

I stedet var det argentinske Alvarez, der kom City til undsætning i slutfasen.

Først scorede han det flotte mål til 2-1, og siden stod han for oplægget til Dokus afsluttende mål.

Med sejren fører City gruppe G med seks point for to kampe foran Leipzig med tre.

Der var også dansk assist, da Celtic hjemme tabte 1-2 mod italienske Lazio. Den 22-årige midtbanespiller Matt O'Riley stod for oplægget til Kyogo Furuhashi åbningsmål med en god førstegangsaflevering foran Lazios felt.

Pedro scorede Lazios sejrsmål i tillægstiden, efter at Gustav Isaksen midt i anden halvleg blev sendt i aktion for romerne.

I gruppe H er FC Barcelona på kurs mod avancement med to sejre ud af lige så mange mulige. Med Andreas Christensen på bænken i hele kampen blev Porto på udebane slået med 1-0.

Et Porto-boldtab midt på banen blev straffet hårdt, da Ferrán Torres blev spillet fri til scoring i første halvlegs tillægstid.