Kroatien smider overraskende point til Østrig

Mannheim
Germany Handball Euros Foto: Uwe Anspach/Ritzau Scanpix

Kroatien var foran 28-25, men endte med at spille 28-28 mod Østrig i gruppespillet ved EM i håndbold.

Det så længe ud til, at det skulle være en sikker Kroatien-sejr, men i de sidste minutter kæmpede Østrig sig overraskende tilbage og spillede 28-28 i gruppe B ved EM i håndbold.

Kroatien havde til sidst muligheden for alligevel at tage sejren, men Luka Cindrics afslutning i de døende sekunder blev reddet i det østrigske mål.

Dermed kom kroaterne noget så grundigt ned på jorden igen, efter at holdet i den første kamp i gruppespillet havde smadret Spanien med 39-29.

Det uafgjorte resultat betyder, at Østrig og Kroatien ligger side om side i gruppe B med tre point, mens spanierne, der tidligere søndag slog Rumænien, følger efter med to point.

I kampen mod Østrig fortsatte Kroatien ellers fra kampens start med de gode tendenser fra opgøret mod Spanien. Hurtigt kom kroaterne sikkert foran, hvor playmaker Luka Cindric styrede spillet.

Østrig lod sig dog aldrig knække og var hele tiden kun et enkelt skridt eller to efter kroaterne.

Bagspilleren Nikola Bilyk leverede en god præstation for det østrigske mandskab med i alt syv mål i kampen.

I løbet af anden halvleg fik østrigerne også kontakt ved 15-15 med Kroatien, men østeuropæerne trak efterfølgende igen fra.

Foran med tre mål med få minutter igen så det ud til, at Kroatien i sikker stil skulle sikre sig de to point, men sådan skulle det altså ikke ende.

I gruppe A spillede værtsnationen Tyskland sig søndag aften videre fra gruppen, da holdet vandt 34-25 over Nordmakedonien.

Tyskerne var ikke de eneste, der sikrede sig videre avancement søndag aften.

Det samme gjorde Ungarn i gruppe C, da holdet i et drama besejrede Serbien med 28-27.