Sport - Ritzau

Kollegerne tvivler på dansk sportsdirektørs pensionsplan

Kollegerne tvivler på dansk sportsdirektørs pensionsplan

Kollegerne tvivler på dansk sportsdirektørs pensionsplan

Ritzau
Saint-Quentin-en-Yvelines
Zuletzt aktualisiert um:
Anden etape af Tour de France 2023 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Internt på Trek-holdet tvivler kollegerne på, at Kim Andersen er i stand til at slippe cykelsporten i 2025.

Uanset hvilket tidspunkt på året, man ringer til Kim Andersen, er der en god sandsynlighed for, at der er motorstøj på linjen.

Det virker, som om den 65-årige sportsdirektør konstant sidder i sin bil, og han lægger ikke skjul på, at han elsker sit arbejde.

Måske er det derfor, han har haft behov for at fastlægge sit eget karrierestop mere end to år ude i fremtiden.

Så er der tid til at vænne sig til tanken.

- Jeg har snakket med holdet om, at jeg gerne vil have en ny toårig kontrakt. Og så har jeg tænkt, at Tour de Luxembourg i september 2025 skal være mit sidste løb.

- Det hele startede i Luxembourg, og det hele skal slutte der, siger Kim Andersen med henvisning til, at det i dag amerikanske Trek-hold blev grundlagt som et luxembourgsk projekt under navnet Leopard Trek i 2011.

Andersen er en veteran i cykelfeltet. Efter en lang aktiv karriere har han efterhånden rundet 25 år som sportsdirektør på forskellige hold.

Derfor har både kolleger og ryttere på Trek svært ved at forestille sig, at han kan føre sin pensionsplan ud i livet.

- Det tror jeg ikke en skid på, siger Mads Pedersen bramfrit.

- Han kan ikke lade være. Det her er Kims liv. Måske skruer han lidt ned for antallet af arbejdsdage, men han kommer ikke til at stoppe helt. Han er først færdig med cykelsport, den dag han ligger i kisten, spår den danske stjernerytter.

Sportsdirektørkollega Steven de Jongh kan heller ikke se for sig, at Andersen pludselig vender sporten ryggen.

- Jeg er sikker på, at vi stadig vil se ham omkring holdet. Jeg har meget svært ved at forestille mig, at han ikke dukker op til nogle løb. Det bliver ikke let for ham at undvære, siger de Jongh.

Det er Kim Andersen sådan set enig i. Og han åbner da også døren en smule på klem, hvis ikke han kan slippe af med den bacille, cykelsporten er blevet for ham.

- Det bliver helt sikkert mærkeligt. Jeg håber, at jeg gennemfører det. Det bliver mit 28. år som sportsdirektør, og det skal jo stoppe på et tidspunkt.

- Jeg elsker mit job, og det har jeg gjort, siden jeg startede. Jeg håber, at jeg kommer til at savne det ad helvede til. Men jeg tror, at det er det rigtige, og måske kan jeg hjælpe lidt til højre og venstre bagefter, siger Andersen.

Han har bedt Mads Pedersen give besked, den dag han ikke længere virker skarp. Men det har den tidligere verdensmester ikke følt noget behov for.

- Hans passion og arbejdsmoral gør, at han stadig er på toppen. Han lever for det her. Hvis han bliver sendt til et løb direkte efter Touren, ryger han bare afsted.

- Den der BMW, holdet har i år, den bor han nærmest i. Han bruger mere tid i bilen, end han gør i sin egen lejlighed, siger Mads Pedersen.

Kim Andersen, der som aktiv var første dansker i Tour de Frances gule førertrøje, startede som sportsdirektør i 1998.

I de første mange år var han tilknyttet danske hold som Team Chicky World, Team Fakta og Team CSC, inden han forlod Bjarne Riis' hold for at være med til at opbygge Leopard Trek-projektet.

- Det er en livsstil, jeg siger farvel til, siger Kim Andersen.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“