Kolding kører over bundprop og er tilbage på sporet

Lemvig
Herrehåndbold: Nordsjælland Håndbold - KIF Kolding Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Lemvig-Thyborøn tabte tirsdag sin sjette kamp ud af seks mulige i denne sæson af herrernes håndboldliga.

Efter sæsonens første nederlag i sidste uge kom KIF Kolding tirsdag tilbage på sporet i herrernes håndboldliga.

I beskedne omgivelser i det vestlige Jylland slog koldingenserne på udebane Lemvig-Thyborøn med 34-24.

Dermed har Kolding vundet fem ud af sine seks kampe i denne sæson og indtager tredjepladsen i tabellen.

Den øjeblikkelige formkurve står i stærk kontrast til sidste sæson, hvor Kolding havde mere travlt med at holde sig fri af nedrykning.

Den rolle har Lemvig-Thyborøn overtaget i denne sæson. Klubben har tabt alle sine seks kampe indtil videre i sæsonen.

Tirsdagens Kolding-sejr kom i hus efter omhyggeligt spil i begge ender af banen. Der var ganske enkelt klasseforskel på de to mandskaber.

I en hektisk åbning på kampen kom Lemvig-Thyborøn ellers hurtigst ud af startblokken. Først efter fem minutter kom gæsterne på måltavlen, men så gik der heller ikke længe, før de også tog føringen.

Kolding skruede tempoet op, fandt opskriften på at åbne det vestjyske forsvar og scorede på få minutter de fem kasser, der var nødvendige for at komme foran 5-4.

Derefter blev kampen ramt af en måltørke. Den heftige start fik de to mandskaber til at skrue tempoet en smule ned for at få pusten. I seks minutter hang nettene i målene uberørte.

Meget symbolsk var det Bjarke Christensen, der brød måltørken, da han sendte Kolding foran med 8-5. Venstrefløjen var flyvende og farligst før pausen, hvor Kolding opbyggede en føring på 15-10.

I anden halvleg fortsatte de fine takter fra Kolding. Særligt defensiven stod bedre og bedre, som kampen skred frem, og det hjalp Magnus Brandbyge i målet til at stå med en redningsprocent på 50.

Lemvig-Thyborøn blev stille og roligt slidt ned, og selv om cheftræner Dennis Bo Jensen ihærdigt forsøgte at dirigere med sine spillere, så voksede Koldings føring støt og roligt.