Ikast dukker Odense med stærk afslutning

Gudme
Kvindehåndbold: Odense Håndbold - Ikast Håndbold. Topkamp i kvindeligaen. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Efter en kamp, der bølgede frem og tilbage, vandt Ikast Håndbold den første DM-semifinale mod Odense Håndbold.

Odense Håndbold har ryggen mod muren i jagten på at genvinde det danske mesterskab.

Lørdag tabte fynboerne på hjemmebane i Gudme den første DM-semifinale mod Ikast Håndbold, der vandt 27-25 efter en kamp, som bølgede frem og tilbage.

Ikast var således både foran med fem mål og bagud med to, inden midtjyderne med en god afslutning tog sejren.

Dermed er Odense tvunget til at vinde, når de to hold mødes igen tirsdag, for at holde drømmen om finaledeltagelse i live.

Starten af første halvleg var præget af, at begge hold ikke rigtigt kunne finde rytmen. Samtidig tog målvogterne i begge ender godt fra.

Efter 20 minutter, hvor Odense og Ikast havde fulgtes ad, trak sidstnævnte så fra. Med fem mål i træk gik midtjyderne fra 9-9 til 14-9, inden Odense fik kæmpet sig lidt tilbage, så der ved pausen stod 15-12 til Ikast.

Gæsterne kom bedst ud fra pausen og gjorde det til 18-13, inden de forsvarende mestre vågnede op. Odense fik reduceret til 19-20, og så var der lagt op til en spændende afslutning.

Med en rent hollandsk bagkæde kom Odense for første gang siden 9-9 op på siden af Ikast, da Dione Housheer med ti minutter tilbage udlignede til 22-22.

Fynboerne kom lidt efter også foran for første gang i lang tid takket være en scoring af Rikke Iversen.

Ikast virkede pludselig til at være gået helt i stå. Intet fungerede, og træner Kasper Christensen måtte tage en timeout for at få sig en snak med sine spillere.

Det hjalp for gæsterne, der gik over til at spille syv-mod-seks i angrebet. Ikast fik også bedre fat i forsvaret. Med små fem minutter tilbage stod det 24-24.

Pludselig begyndte Odense at lave fejl, og det udnyttede Ikast til at bringe sig på 26-25. Med to minutter igen kunne Sarah Iversen havde gjort det til 27-25, men en stor redning af Odenses Martina Thörn holdte hjemmeholdet inde i kampen.

Efter et fynsk boldtab blev det dog alligevel 27-25, nu med blot cirka 45 sekunder tilbage, og så kunne det ikke gå galt for Ikast.

Ikast-spilleren Ingvild Bakkerud blev kampens topscorer med syv mål. Odense var igen uden profilerne Mie Højlund, Althea Reinhardt og Mia Rej.