Sport - Ritzau

Hjulmand: Vi har skullet kæmpe for meget for sejrene

Hjulmand: Vi har skullet kæmpe for meget for sejrene

Hjulmand: Vi har skullet kæmpe for meget for sejrene

Ritzau
Belfast
Zuletzt aktualisiert um:
Group H EURO 2024 Qualification: Northern Ireland versus Denmark Foto: Ulrik Pedersen/Ritzau Scanpix

Danmark lukkede EM-kvalifikationen med en skuffelse, og generelt har Danmark manglet offensivt bid.

Det danske landshold lukkede 2023 ned med et skuffende nederlag på 0-2 i Nordirland efter ellers at have præsteret en flot kamp fredag i Parken, hvor EM-kvalifikationen blev sikret.

Og forskellen i præstation på de to kampe er ifølge Kasper Hjulmand ret sigende for det år, han og holdet har haft.

- For det første har vi vundet kvalifikationen og skal til EM. Det var første del af mit arbejde at sørge for. Den del kan vi sætte hak ved, indleder Hjulmand.

- Men på bundlinjen er der for mange udsving og for mange bump på vejen. Det har været op og ned, og kvaliteten har gået fra at være okay, til at det har været for dårligt.

Nederlaget mandag i Belfast indkapslede et af de store problemer, det danske hold har haft gennem hele kvalifikationen.

- Vi har haft svært ved at skabe chancer nok. Et godt eksempel er kampen i dag. Vi har næsten 800 afleveringer og har bolden omkring 40 gange inde i feltet, lyder det fra den danske landstræner.

- Det er helt absurd høje tal, men vi får ikke nok chancer ud af det. Så i den del har vi manglet kvalitet. Det har været overskriften. Når vi møder hold, der står så dybt, burde vi skabe flere chancer. Og det er ikke første gang, det sker.

Hjulmand havde valgt at ændre på syv positioner i forhold til fredagskampen mod Slovenien, som han selv kalder holdets bedste i kvalifikationen.

Han så ikke manglende motivation fra sit hold i Belfast, selv om det fra lægterne var svært at få øje på den energi, der blev lagt for dagen i Parken fredag.

Ifølge landstræneren var betingelserne for at vise energi ikke ret gode mod Nordirland.

- Det er sværere at presse et hold, som ikke vil spille med, siger Hjulmand med henvisning til Nordirlands ultradefensive indstilling til kampen.

- Det afgørende har været, at vi har manglet intensiteten, når vi har haft bolden. Når man ser på hvor meget vi har haft bolden, så skulle vi have haft nogle flere komfortable sejre. Det har været nogle hårdt tilkæmpede sejre.

Han får først samlet sine tropper igen til marts.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“