Herlev dukker Esbjerg og bryder 35 års medaljetørke

Metalligaen: Herlev Eagles - Odense Bulldogs Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Med 3-2 i Esbjerg sikrede Herlev Eagles sig klubbens første sæt medaljer siden 1988.

Ishockeyklubben Herlev Eagles sikrede sig lørdag klubbens blot tredje sæt medaljer gennem tiderne og det første siden 1988.

Ude slog sjællænderne Esbjerg Energy 3-2 i den anden og afgørende bronzekamp, og efter en 8-5-sejr hjemme fredag var bronzen hjemme.

Esbjerg skulle vinde med mindst tre mål lørdag og kom tættest på, da Andreas Grundtvig med sin anden scoring i kampen bragte vestjyderne på 2-1 i starten af anden periode.

Men Herlev stod fast, og Joseph Jonssons udligning fra distancen senere i perioden virkede til at tage lidt af modet fra Esbjerg. Siden blev Herlev-stjernen Matthias Asperup matchvinder i tredje periode.

Herlev vandt sit hidtil eneste mesterskab i 1984 og fulgte i 1988 op med sølvmedaljer.

Siden fulgte en lang årrække uden top-4-placeringer, inden holdet i denne sæson slog Odense Bulldogs 4-2 i kampe i kvartfinalerne og tabte 0-4 i kampe til Aalborg Pirates i sin semifinaleserie.

I finaleserien, der afgøres over maksimalt syv kampe, tog Aalborg fredag første stik med 6-0 over Herning Blue Fox. Anden kamp spilles i Herning søndag.