GOG greb forgæves ud efter fjerdeplads med CL-sejr

Celje
COP15691 Mændenes Final4 i håndbold Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Håndboldherrerne fra GOG leverede et fint punktum på Champions Leagues gruppespil med en sejr over Celje.

GOG vandt torsdag aften 34-30 ude over slovenske Celje i den sidste kamp i Champions Leagues gruppespil.

Allerede inden kampen var GOG sikker på at gå videre til turneringens knockoutfase.

Sejren viste sig dog ikke at blive så vigtig, som det kunne være blevet. GOG rykkede godt nok kortvarigt op på fjerdepladsen i gruppen, men blev senere skubbet ned på femtepladsen igen.

Det skyldtes, at Montpellier senere torsdag aften overraskende vandt på udebane over Barcelona og snuppede fjerdepladsen.

Med femtepladsen skal GOG nu møde polske Kielce i ottendedelsfinalerne.

Var GOG endt på fjerdepladsen, ville modstanderen fra den anden gruppe været blevet kroatiske Zagreb, som på papiret er en nemmere modstander. Det bliver i stedet Montpellier, der skal møde kroaterne.

I torsdagens kamp viste GOG-spillerne stor professionalisme i kampen mod Celje, der er gruppens bundprop med lutter nederlag.

Ti minutter før pausen blev kampen afbrudt i lidt mere end en halv time, da en tilskuer havde brug for lægehjælp. På det tidspunkt stod det 10-9 til Celje.

GOG nåede at få udlignet til 15-15 inden pausen, og det var også lige i det første kvarter af anden halvleg.

Fynboerne satte dog tingene på plads i slutningen af anden halvleg, hvor Tobias Thulin lukkede af i udeholdets mål.

De velspillende GOG-bagspillere Aaron Mensing og Emil Madsen var også meget afgørende i sejren. Aaron Mensing blev kampens topscorer med ti mål, mens Emil Madsen bidrog med ni mål.