Glen Riddersholm vinder dansk trænerduel i Allsvenskan

Norrköping
Superliga: SønderjyskE - Lyngby Boldklub Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

IFK Norrköping og Glen Riddersholm vandt 3-0 hjemme over Jens Berthel Askous nedrykningstruede IFK Göteborg.

Blandt de tre danske cheftrænere i Allsvenskan går det bedst for Glen Riddersholm.

Mandag aften vandt Riddersholm og IFK Norrköping 3-0 på hjemmebane over Jens Berthel Askous IFK Göteborg.

Det placerer IFK Norrköping på femtepladsen i Sveriges bedste fodboldrække efter 18 ud af 30 spillerunder, mens Askou og Blåvitt ligger næstsidst med fire point op til redning.

Også Kalmar FF har en dansk cheftræner i form af den tidligere FC Midtjylland-assistent Henrik Jensen. Hans mandskab ligger nummer seks efter mandag at være blevet overhalet af Riddersholm og Norrköping.

Norrköping havde tre danske spillere i startopstillingen, mens IFK Göteborg havde to. Det blev dog en islænding som stjal opmærksomheden med to scoringer før pausen.

Efter en fiks hjørnesparkskombination kunne Arnor Traustason dirigere bolden i nettet efter en halv times spil.

Islændingen gjorde det også til 2-0 lige inden pausen, da han sparkede bolden op i krogen på et veludført kontraangreb.

I anden halvleg satte Laorent Shabani trumf på, da han lobbede bolden i mål efter et oplæg af danskeren Vito Hammershøy-Mistrati.

Andetsteds kom tre danskere på måltavlen i mandagens Allsvenskan-kampe.

OB-ejede Max Fenger fejrede sin 22-års fødselsdag ved at score to gange for Mjällby, som vandt 3-0 ude over Varberg.

Ved sit første mål opsnappede Fenger en dårlig aflevering i forsvaret og stak afsted mod mål, før han sparkede bolden fladt i kassen. Ved sit andet mål satte angriberen blot indersiden på et godt indlæg.

Det var efter samme simple opskrift, at Søren Rieks scorede det sidste mål i Malmös 3-0-hjemmesejr over Halmstad. Forinden havde den tidligere Silkeborg-spiller Sebastian Jørgensen også scoret for den skånske storklub.