Flænsende Højbjerg-aflevering sender Tottenham mod sejr

London
FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-WEST HAM Foto: Ian Kington/Ritzau Scanpix

En formidabel aflevering fra Pierre-Emile Højbjerg var med til at sikre Tottenham sejren over West Ham.

Første halvleg var en søvndyssende affære, men i anden halvleg vågnede Tottenham op til dåd og slog West Ham 2-0, da de to klubber fra London søndag mødtes i Premier League.

Den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg spillede en stor rolle i det første mål, som satte Tottenham i gang.

Med en formidabel aflevering i dybden sørgede han for, at Ben Davies og Emerson Royal kunne samarbejde om at sende Tottenham i front.

Son Heung-min, der har haft en svær sæson, sørgede for at lukke opgøret med sin scoring til 2-0.

Med sejren sniger Tottenham sig ind i Premier Leagues top-4 og henviser dermed Newcastle, der tabte til Liverpool lørdag, til femtepladsen. West Ham er lige under nedrykningsstregen og var da også undertippet søndag.

Ikke desto mindre var gæsterne lige ved at chokere Tottenham allerede i første minut. Jarrod Bowen fik bolden i en god position lige uden for feltet og forsøgte sig med en halvflugter, som dog strøg et par meter forbi.

Den gode mulighed skulle dog ikke blive kendetegnende for første halvleg. Farlige afslutninger og flot fodbold var en mangelvare.

Vi skulle helt frem til det 36. minut, før Pierre-Emile Højbjerg som den første Tottenham-spiller formåede at ramme målet, da han affyrede kanonen fra distancen. Rigtig farligt var det dog ikke.

Anden halvleg fik en noget mere sprudlende indledning, og efter 56 minutter kom værterne fra Tottenham foran.

I nærmest en glidende tackling lagde Pierre-Emile Højbjerg en perfekt bold frem i dybden til Ben Davies, som uselvisk lagde bolden til side til Emerson Royal, der prikkede bolden i tomt net.

Godt et kvarter senere var der bingo igen, og denne gang var det Harry Kane, der med en fremragende aflevering i dybden satte netop indskiftede Son Heung-min op til scoring.

Sydkoreaneren tog bolden til sig og lagde den overlegent over i modsatte side af målet.