FCK slår Viborg og forlænger sejrsstime i toppen

Superliga FC København - Viborg FF Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

FC København vandt søndag med 2-1 over Viborg, og holdet fortsatte således sejrsstimen i Superligaen.

FC København vandt for ottende superligakamp i streg, da holdet på hjemmebane slog Viborg med 2-1 søndag eftermiddag.

Rent spillemæssigt var kampen ikke den kønneste af slagsen, og især i starten af opgøret lavede begge hold mange fejlafleveringer.

FCK's boldomgang blev dog gradvist bedre, og hjemmeholdet havde ovenikøbet et velfungerende presspil, som gjorde, at Viborg generelt havde svært ved at komme væk fra egen banehalvdel.

FCK's høje presspil spillede også en nøglerolle i værternes 1-0-mål, som dog også var kraftigt påvirket af en stor opspilsfejl fra Viborg-keeperen Lucas Lund.

Sejren betyder, at FCK går ind til mesterskabsspillet på andenpladsen med 42 point efter 22 kampe.

Viborg har fortsat 37 point og er stadig at finde på tredjepladsen.

Efter en lidt sløset start på første halvleg satte FCK sig på spillet.

Hjemmeholdet blev sendt på sejrskurs efter 13 minutters spil, da Viborg-keeperen Lucas Lund kom til at forære bolden til hjemmeholdets angriber Hakon Haraldsson, der køligt chippede bolden ind i det tomme mål.

Ni minutter senere var der fare på færde i den anden ende, men overliggeren var i vejen for Viborgs Clint Leemans. FCK havde optræk til flere gode muligheder, men stillingen forblev ved 1-0 til pausefløjt.

FCK fortsatte med at trykke på i anden halvleg, og efter lidt over en times spil blev holdets føring udbygget til 2-0, da kantspilleren Mohamed Daramys indlæg sejlede i mål ved bageste stolpe.

Herefter svarede Viborg hurtigt tilbage med en 1-2-reducering, der kom, da indskiftede Nils Mortimers skud tog en afretning og dermed snød Kamil Grabara i FCK-målet.

Viborg jagtede en udligning mod kampens slutning, men FCK holdt stand og trak sig således sejrrigt ud af opgøret.