Sport - Ritzau

Danske bordtennisherrer taber VM-åbner og er under pres

Danske bordtennisherrer taber VM-åbner og er under pres

Danske bordtennisherrer taber VM-åbner og er under pres

Ritzau
Zuletzt aktualisiert um:
Bordtennis: Anders Lind Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Kun Anders Lind vandt en bordtenniskamp, da Danmark åbnede hold-VM med 1-3-nederlag til Brasilien.

De danske bordtennisherrer fik en kedelig start på hold-VM i Kina og er nu under stort pres inden de resterende gruppekampe.

Tidligt fredag morgen dansk tid viste sjetteseedede Brasilien sig for stærke rundt om det knap tre meter lange bord. Brasilien vandt 3-1 i kampe.

Martin Buch Andersen tabte 0-3 til Brasiliens stærkeste kort, Hugo Calderano. Det blev fulgt op af en dansk sejr til Anders Lind, der vandt 3-1 over Vitor Ishiy.

Siden tabte Tobias Rasmussen med 1-3 i kampe, før Anders Lind også blev den lille og tabte 1-3 i duellen med stærke Hugo Calderano, der ligger nummer fem på verdensranglisten.

Danmarks indledende gruppe tæller også Slovakiet og Portugal, og Danmark skal sandsynligvis vinde begge kampe for at være blandt de to hold, der med sikkerhed kvalificerer sig til knockoutfasen. De to bedste treere på tværs af de syv indledende grupper kvalificerer sig også til knockoutfasen.

De danske VM-forhåbninger er ikke just blevet større af, at profilen Jonathan Groth er fraværende grundet en rygskade.

Det er første gang i fire år, at der afvikles hold-VM. 2020-udgaven, der skulle være afviklet i Sydkorea, blev aflyst på grund af coronapandemien.

Virusset påvirker også det igangværende mesterskab. Deltagere og officials lever i en coronaboble for at reducere risikoen for smitte. Samtidig bliver alle coronatestet dagligt.

Hold-VM for kvinder er ligeledes i gang i Chengdu, men uden dansk deltagelse.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“