Bayern kommer tilbage fra 0-1 og holder snor i Leverkusen

München
FBL-GER-BUNDESLIGA-BAYERN MUNICH-MOENCHENGLADBACH Foto: Lukas Barth/Ritzau Scanpix

Bayern München vendte 0-1 til 3-1 mod Mönchengladbach, mens førerholdet Leverkusen ude slog Darmstadt.

Det er status quo i toppen af Bundesligaen efter lørdagens kampe. Her vandt Bayer Leverkusen og Bayern München begge, og dermed er Leverkusen fortsat førerhold med to point ned til Bayern i duellen om mesterskabet.

Leverkusen havde ellers færten af at kunne øge forspringet, men Bayern kom tilbage fra 0-1 og vandt 3-1 hjemme over Mönchengladbach.

Bayern dominerede som forventet i indledningen og havde et gode muligheder, men Mönchengladbach bed også fra sig på den svære udebane.

Mönchengladbach kan da også bryste sig af en imponerende statistik mod Tysklands førende klub.

I de seneste fem år har Mönchengladbach vundet fem betydende kampe mod Bayern, der til sammenligning kun har vundet fire af de indbyrdes kampe siden 2019.

Også denne gang kom Mönchengladbach foran. Den schweiziske forsvarsspiller Nico Elvedi brød et Bayern-opspil på Bayerns banehalvdel, og efter et bandespil scorede Elvedi med en koldblodig inderside.

Bayern udlignede dog kort før pausen. Thomas Müller fandt den 19-årige Aleksandar Pavlovic, der scorede fra en fri position i feltet.

Müller havde også en aktie i Bayerns mål til 2-1 midtvejs i anden halvleg. I kampen om en høj bold pressede han Gladbach-keeper Moritz Nicolas, der tabte bolden, og så var det ingen sag for Harry Kane at heade bolden i det tomme mål.

Fem minutter før tid brugte også Matthijs de Ligt hovedet til at cementere sejren.

Samtidig vandt Leverkusen sin udekamp mod Darmstadt med 2-0.

Den nigerianske midtbanespiller Nathan Tella blev den store helt for Leverkusen, da han scorede to gange og dermed fordoblede sit målantal i Bundesligaen.

Efter en god halv times spil udnyttede han en oplagt chance med et hovedstød, og en håndfuld minutter efter pausen hamrede han bolden i nettaget fra kanten af feltet.