Andersen og Hurricanes tager sejr efter en stribe nederlag

Rangers Hurricanes Hockey Foto: Karl B Deblaker/Ritzau Scanpix

Carolina Hurricanes indkasserede en sejr mod New York Rangers i NHL-slutspil efter tre nederlag på stribe.

Carolina Hurricanes med den danske ishockeymålvogter Frederik Andersen vandt natten til søndag 4-3 over New York Rangers.

Hurricanes undgår dermed med nød og næppe at ryge ud af kvartfinaleserien af slutspillet i Nordamerikas bedste ishockeyliga, NHL.

Før sejren førte New York Rangers 3-0 i slutspilsseriens samlede regnskab over Carolina Hurricanes.

Runderne i NHL-slutspillet spilles i bedst-ud-af-syv-format, og man skal altså vinde fire kampe for at gå videre til næste runde.

Carolina Hurricanes havde derfor ryggen mod muren i kampen natten til søndag og havde ikke råd til endnu et nederlag mod Rangers.

Frederik Andersen var tilbage på isen, efter at han sad fredagens kamp over. Den danske keeper præsterede 22 redninger under kampen natten til søndag.

Kampen blev spillet på Hurricanes' hjemmebane, PNC Arena i Raleigh, som ligger i delstaten North Carolina.

Hurricanes mandskab startede med en føring på 1-0 i første periode. Kort tid efter øgede holdet til 2-0.

Både New York Rangers og Carolina Hurricanes sendte herefter pucken i mål til en stilling på 3-1 til Hurricanes.

Anden periode gik med et enkelt mål til Rangers.

2 minutter og 4 sekunder inde i tredje periode udlignende Rangers, men Hurricanes formåede at holde stand og score et afgørende sidste mål, så stillingen endte 4-3 til Hurricanes.

I år er sjette år i træk, at Carolina Hurricanes kvalificerer sig til slutspillet.

Det længste, holdet er kommet i den periode, er til semifinalen. Det skete både i 2023 og 2019. Begge år vandt holdet dog ikke en eneste kamp i semifinaleserien.

Hurricanes har vundet turneringen én gang, hvilket var i 2006.

Frederik Andersen havde comeback i NHL i april efter mere end 50 kampes pause på grund af en blodprop.